ANNONCE
​NorthSide: Tre nye navne på programmet
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

​NorthSide: Tre nye navne på programmet

Der er blevet plads til at sætte Yungblud, Soleima og en særlig jubilæumsudgave af MC5 på programmet

 

NorthSide offentliggjorde i slutningen af februar årets festivalplakat med 41 primært internationale navne, men der er alligevel blevet plads til at sætte yderligere tre navne på programmet til NorthSide 2018.

 

MC50

Den mest ikoniske begyndelse på et punknummer nogensinde blev leveret af Detroits egen Wayne Kramer, der i 1968 råbte “And right now… right now… right now it’s time to… kick out the jams, motherfuckers!” fra scenen i Grande Ballroom i Detroit. Sådan starter titelnummeret fra debutpladen ”Kick Out the Jams” med MC5, der i dag betragtes som et af de vigtigste album fra tiden lige inden verden forelskede sig i Sex Pistols, Ramones, Black Flag og The Clash.

For at fejre det kommende 50 års jubilæum for det banebrydende album har Kramer samlet et nyt band omkring sig, som han kalder MC50. Bandet består af guitaristen Kim Thayil fra Soundgarden, Fugazi-trommeslager Brendan Canty, King’s X bassisten Doug Pinnick og Marcus Durant fra Zen Guerrilla, og de tager denne sommer ud med en sætliste, der indeholder samtlige otte sange fra debutpladen plus favoritter fra MC5’s øvrige katalog.
MC50 spiller fredag 8. juni på NorthSide 2018

​NorthSide: Tre nye navne på programmet

 

Yungblud

En af de varmeste kometer på den engelske musikscene lige nu er Dominic Harrison, der optræder under navnet Yungblud. Han har allerede været P3’s Uundgåelige med ”King Charles” og været på forsiden af GAFFA, der både har refereret til ham som et ”kæmpetalent” og inviteret på scenen, da GAFFA-priserne skulle deles ud i Odense i februar måned.

Den engelske sangskriver trækker på alt fra punk til hiphop, og det enormt fængende resultat minder ofte om en mere anarkistisk udgave af Arctic Monkeys. En stor del af Yungbluds succes kan spores direkte til hans magnetiske personlighed og enorme energiniveau, og Dominic Harrison er mange steder blevet udråbt til at være et talent, man skal holde øje med. Det vil være en god idé at gøre lige præcis det, når han til sommer gæster NorthSide.
Yungblud spiller lørdag 9. juni på NorthSide 2018

​NorthSide: Tre nye navne på programmet

 

Soleima

Sarah Mariegaard startede sin musikkarriere som en del af den aarhusianske gruppe Flødeklinikken sammen med blandt andet Thøger Dixgaard og Emil Falk, men sprang i 2015 ud som Soleima med singlen ”My Boi”. Der kom dog for alvor fart i karrieren i begyndelsen af 2017, hvor ”Cracks” blev udvalgt til P3’s Uundgåelige. Den er taget fra ep’en ”No. 14”, der udkom i april, og i september måned blev Soleima modtager af prisen P3 Talentet.

I april 2018 udkom så ep’en ”Bulldog”, og her finder man hendes anden uundgåelige single ”Low Life”, der har været med til at sikre hende pladekontrakt i både USA og England. Der er derfor store forventninger til første koncert på NorthSide med den aarhusianske sangerinde, og vi glæder os til at byde hende velkommen på hjemmebanen.
Soleima spiller torsdag 7. juni på NorthSide 2018

​NorthSide: Tre nye navne på programmet

De tre nye navne føjes til et program, der allerede inkluderer internationale topnavne som Björk, Queens of the Stone Age, N.E.R.D, The National, Beck og Liam Gallagher samt danske stjerner som Nik & Jay, Dizzy Mizz Lizzy og C.V. Jørgensen og mange flere.

 

Del artikel