ANNONCE
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

100% plantebaseret: Ny grillpølse lavet af danske ærter lander i kølediskene

En pæn del af danskerne vil gerne spise mindre kød. På samme tid er grillpølsen Danmarks ukronede nationalspise. Det er baggrunden for en helt ny og 100% plantebaseret grillpølse, som bliver at finde i føtex, Netto og Bilka fra den 22. marts

 

En ny klimavenlig grillpølse – lavet af danske ærter – lander nu i butikkernes kølediske. Pølser på grillen og en ristet hot dog har en stor plads i de danske madhjerter, så pølserne skal man kun udfordre, hvis man virkelig gør sig umage. Derfor har vi brugt lang tid på et grønt alternativ, som mange ønsker sig. Det er blevet til en 100% plantebaseret grillpølse, som ikke bare har den helt rigtige smag, men også det helt rigtige knæk, siger Henrik Lund, direktør for Naturli’ Foods, som har udviklet plantepølsen.

 

Line Nørgaard Jensen, som er Salling Groups indkøber på området, har store forventninger til den nye, grønne grillpølse: Plantepølsen er helt ny på markedet. Hvis jeg skal sammenligne med noget, må det være, da vi lancerede Naturli’ Hakket, som er en plantefars, som kan bruges til det samme som hakket oksekød. Det har kunderne i høj grad taget til sig. Jeg har derfor gode forventninger til, at plantepølserne også får en varm modtagelse her op til grillsæsonens start.

 

Pølsesnak og øgenavne

Den nye grønne grillpølse er blevet testet i det virkelig liv, nemlig fra en dansk klassisk pølsevogn i København, hvor forbipasserende har smagt og øvet sig i nye øgenavne til pølsen.

100% plantebaseret: Ny grillpølse lavet af danske ærter lander i kølediskene

Den grønne pølse har bestået en vigtig optagelsesprøve i pølsevognen. Den fik ros for sin smag og knæk, siger Henrik Lund, som minder om, at listen med pølsesnak og kærlige øgenavne nu vil vokse. Han tilføjer: Kært barn har mange navne, for eksempel har en hot dog været kendt som ‘Skinkesøm i spændetrøje’. Vi vil gerne bidrage med et nyt til samlingen, nemlig ’Sprød, grøn gren med ørevarmere og hele komposten’.

 

Fakta om plantepølser
– De nye plantepølser vil fra den 22. marts kunne købes i Sallings Groups kæder føtex, Netto og Bilka
– Der er 5 pølser i en pakke (300 gram)
– Vejledende udsalgspris i butik vil være 25 kroner
– Pølserne er velegnede til grill og pande
– Til skindet er der brugt natriumalginat, som er udvundet af alger, hvilket giver et godt knæk, når man bider i den

 

Indhold
– Ingredienser: vand, tekstureret ærteprotein, tomat, kokosolie, rapsolie, hvedegluten, løg, hvidløg, kartoffelstivelse, fermenteret dekstrose, stabilisator (natriumalginat, methylcellulose), salt, krydderiblanding, champignonekstrakt, røgsalt, calciumclorid
– Kan indeholde spor af soja

Næringsindhold pr. 100 g:
– Energi 777 kJ /186 kcal
– Fedt 10,5 g, heraf mættede fedtsyrer 5,6 g
– Kulhydrat 7,8 g, heraf sukkerarter 0,8 g
– Kostfibre 2,1 g
– Protein 14,1 g
– Salt 1,5 g

Del artikel