ANNONCE
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Terrassehuset: 111 nye ungdomsboliger med fælleskøkkener og taghaver

Boligkontoret Århus går i foråret 2018 i gang med at bygge Terrassehuset, som består af 111 ungdomsboliger på hjørnet af Paludan-Müllers Vej og Finlandsgade lige overfor Storcenter Nord i Aarhus N.

 

Ambitionen er at bygge et bæredygtigt hus med attraktive boliger og indbydende fællesskaber for byens studerende, der ansporer til samvær mellem beboerne, oplyser Boligkontoret Århus.

 

Bygherren fremhæver de åbne og sydvanedte taghaver, der sammen med andre fællesområder skal trække beboerne ud af deres små boliger. De indre fælleskøkkener ligger ud til taghaverne og kan åbnes op, så fællesrummet udvider sig ud i det fri. Terrassehuset kobler sig på den rekreative sti, der løber nordpå mellem Ringgaden og Finlandsgade og har nem adgang til IT Byen, Campus Katrinebjerg, Aarhus Universitet og den nye Journalisthøjskole.

 

JCN Bolig A/S har udarbejdet det vindende konkurrenceforslag i en totalentreprisekonkurrence sammen med Rubow arkitekter a/s og Regnbuen-Kontur Arkitekter K/S samt ingeniørfirmaet Viggo Madsen A/S.

 

Terrassehuset opføres efter bygningsklasse 2020 og med målet om at opnå en DGNB guldcertificering. Målet er at skabe en bygning med minimal klima- og miljøpåvirkning samt et komfortabelt indeklima.

 

De potentielle beboere – studerende og forskere – har været involveret i at beskrive ønsker og krav til det nye byggeri. Det gælder både i forhold til den enkelte private bolig og de fælles ydre rammer, så man socialt opbygger et stærkt tilhørsforhold til afdelingen og bydelen rundt om.

 

Boligerne er efter planen klar til indflytning omkring årsskiftet til 2020.

Del artikel