Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Under stjernehimlen: Millionbeløb bringer unikt Aarhus-projekt til live

Af Jonathan Sten Drivsholm
Foto: Science Museerne AU
Foto: Science Museerne AU

Nu står det så klart som stjerner på en skyfri nattehimmel.

Restaureringen af Ole Rømer-Observatoriet og udviklingen af en Sciencepark i Aarhus tilføres 17 millioner kroner og er dermed fuldt finansieret.

Det skriver Science Museerne, der råder over det historiske observatorie i en pressemeddelelse.

Det 110 år gamle Ole Rømer-Observatorium står dermed overfor en større restaurering ude og inde, hvor bygningen skal bringes tilbage til et mere oprindeligt udtryk.

Samtidig skal det naturskønne område omkring observatoriet udvikles til en Sciencepark, så gæster og skoleklasser kan opleve naturvidenskab både i dagtimerne og i mørket under stjernehimlen.

Hytter til overnatning på vej

Pengene til restaureringen af observatoriet og udviklingen af en ny Sciencepark kommer fra Salling Fondene, Nordea-fonden og Aarhus Kommune.

Også Aage og Johanne Louis-Hansens Fond, Aarhus Universitet og Realdania støtter det visionære projekt.

Om projektets finansiering
Restaurering af Ole Rømer-Observatoriet og udviklingen af Scienceparken i Aarhus støttes af: 
– Salling Fondene: 2 mio. kr.
– Nordea-fonden: 2 mio. kr.
– Realdania: 4,5 mio. kr. 
– Aage og Johanne Louis-Hansens Fond: 4 mio. kr.
– Kongelunden, Aarhus Kommune: 1 mio. kr.
– Aarhus Universitet: 3,5 mio. kr.

Kilde: Science Museerne

Visionen for Ole Rømer-Observatoriet er tydeligere at sætte observatoriet på landkortet som et stykke af Aarhus’ og Aarhus Universitets kulturarv og i det hele taget styrke sammenhængskraften med Kongelunden og Aarhus.

Anton Rosens ikoniske bygning og omgivelserne omkring observatoriet skal være en sciencepark og platform for formidling af naturvidenskab af allerhøjeste kvalitet i naturskønne, historiske omgivelser.

Under stjernehimlen: Millionbeløb bringer unikt Aarhus-projekt til live
Foto: Lars Kruse, AU Foto

”Vi er meget glade og taknemmelige for, at også Salling Fondene, Nordea-fonden og Aarhus Kommune er med til at støtte udviklingen af observatoriet. Det er fantastisk, at så mange fonde og andre bidragydere har budt ind på dette projekt, som nu er fuldt finansieret.

Nu kan Science Museerne og Aarhus Universitet opbygge en formidlingsplatform med mange spændende tilbud til alle besøgende, herunder flere særligt rettet mod skole- og gymnasieelever.

Udviklingen af observatoriehaven til en Sciencepark vil blandt andet betyde etablering af science-hytter, hvor vi kan tilbyde overnatning til skoleklasser, der vil kunne få en stor oplevelse med science og Aarhus Universitet,” lyder det fra Bent Lorenzen, direktør for Science Museerne.

Ole Rømer-Observatoriet og Scienceparken vil være at finde i Kongelunden, hvor de efter planen skal være tilgængelige for alle.

Både observatoriet og parken ventes at åbne i sommeren 2023.  

Del artikel

Andre læser også