ANNONCE
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Åbner med halv pris: 23-årig står bag ny kaffebar i Mejlgade

Af Jonathan Sten Drivsholm

Der er noget spændende på vej bag den turkisblå facade med de store vinduespartier på Mejlgade 40.

5. februar åbner Fryden Kaffebar på adressen, der tidligere husede et showroom for lydmøbel-virksomheden Lemus, og bag disken kommer 23-årige Cecilie Sørensen til at stå.

Hun har længe haft et øje på ledige lokaler i Latinerkvarteret, og da Mejlgade 40 pludselig stod tom, var hun ikke tvivl.

Åbner med halv pris: 23-årig står bag ny kaffebar i Mejlgade

Sammen med sin bror og en af hans kolleger overtog hun det tidligere showroom.

“Jeg ville egentlig have ventet, til jeg blev lidt ældre, men nu opdagede jeg den her mulighed, som stod til en god pris. Så jeg slog til,” fortæller Cecilie Sørensen til MigogAarhus.

Fortid hos Aarhus’ ældste

Det er efterhånden 5 år siden, Cecilie Sørensens interesse for kaffe startede. Her fik hun i sit sabbatår job på byens ældste kaffebar Altura, der efter 25 år i Graven lukker ved udgangen af januar.

I løbet af årene voksede hendes forkærlighed for nyristede bønner stødt.

“Interessen for kaffe og for at stå i butik opstod helt klart der. Jeg kan helt vidt godt lide at have kontakt med folk og arbejde med mennesker.

Samtidig syntes jeg, det var mega sjovt at lave kaffe, og der var en god udvikling i, at jeg fik mere og mere viden om det,” forklarer Cecilie Sørensen.

Sidenhen begyndte hun at læse til finansøkonom i Viby, og det var her tanken om selv at drive en kaffebar for alvor slog rod.

Åbner med halv pris: 23-årig står bag ny kaffebar i Mejlgade

“Idéen kom meget pludseligt. Lige efter jeg startede på finansøkonomen, gik det op for mig, at jeg ville have min egen butik, og at det skulle være med kaffe.”

60 timer og en hovedopgave

I dag – med åbningen lige om hjørnet – har Cecilie Sørensen et halvt år tilbage af sin uddannelse, og her kommer Fryden Kaffebar til at spille en stor rolle.

Hun er i øjeblikket i praktik i kaffebaren, hvor hun selv står for alt det praktiske med regnskaber og at gøre alt klar til 5. februar. Til foråret venter en hovedopgave, som skal skrives sideløbende med en 60 timers arbejdsuge.

“Det bliver selvfølgelig lidt presset, men jeg tænker, at jeg nok skal klare det.

Jeg kommer til at skrive om noget, der er relevant for kaffebaren,” siger Cecilie Sørensen, der trives med det ansvar, som følger med at drive en kaffebar – mere eller mindre på egen hånd:

“Jeg synes bare, det er mega fedt. Det er det fedeste, at jeg kan tage alle beslutninger selv, og der er sindssygt mange ting, jeg skal have styr på, men det er mega lærerigt. Så jeg er ikke nervøs – tværtimod.

Jeg har altid brændt for at gøre noget selv og har ikke lyst til at sidde på et kontor fra 8 til 16 hver dag.”

En varm følelse

Cecilie Sørensen har da også en finger med i det meste. Selv kopperne, kaffen bliver serveret i, har hun designet sammen med en hobbykeramiker fra Skødstrup.

Fryden Kaffebar får i det hele taget et vist lokalpræg over sig.

Kaffebønnerne kommer fra risteriet Mood Coffee i Ankersgade, og på væggene vil der være kunst og plakater fra lokale folk, der kan bruge kaffebaren som udstillingsvindue.

Åbner med halv pris: 23-årig står bag ny kaffebar i Mejlgade

Det er vigtigt for Cecilie Sørensen, at der er en hjemlig stemning i kaffebaren, hvor der er højt til loftet og god plads til kunderne.

“Det skal være mega hyggeligt at sidde her, og der skal være en varm følelse, når man går ind i lokalet,” forklarer hun.

Halv pris på kaffe

Udover den hyggelige stemning inden døre, bliver der også mulighed for at nyde sin kaffe udendørs til sommer. Her forventer Cecilie Sørensen at have baggården bag kaffebaren klar til sine kunder.

På sigt er det også planen, at Fryden Kaffebar inviterer på en række kreative arrangementer både indendørs og i gården.

I hvert fald er workshops med lokale kunstnere og smykkemagere såvel som strikkeaftener på tegnebrættet.

Åbner med halv pris: 23-årig står bag ny kaffebar i Mejlgade

Til en start giver Cecilie Sørensen halv pris på alle kaffedrikke i åbningsweekenden den 5. og 6. februar.

“Det er så skønt, hvis jeg kan få nogle stamkunder og få folk til at kende stedet, så jeg vil prøve at gøre mig bemærket,” siger hun og tilføjer afsluttende:

“Og så kunne det jo være mega sjovt på sigt, hvis jeg kunne åbne flere kaffebarer. Men der går nok lige lidt tid.”

Hvad: Fryden Kaffebar
Hvornår: Åbner lørdag den 5. februar
Hvor: Mejlgade 40 i Aarhus C

Del artikel