24 år på Strøget: Har du besøgt legendarisk Aarhus-shawarmabar?
Hvor skal du gå hen i Aarhus, hvis du har lyst til en ægte god shawarma? Et godt bud er en af byens ældste og mest anerkendte shawarma-barer ‘Royal Shawarma’.
Siden 1999 har Royal Shawarma på Ryesgade 28 langet de lækre pandekage-shawarmaer over disken, og stedet er blevet lidt af en en institution på Strøget i Aarhus, hvor hundredevis af gæster hver dag lægger vejen forbi, for at få stillet shawarma-lysten.
Menukortet er simpelt og godt, og består af shawarma eller pita med okse, kylling eller falafel – hver torsdag, fredag og lørdag er der også lam på menuen.
What you see is what you get, og der er kun friske, økologiske råvarer i disken, kvalitetskød på spydet, nybagt brød på panden og hjemmelavet chilisauce i shawarmaen.
Og så er der ingen madspild, for når dagens spyd med 100 kilo kød på er udsolgt – og det bliver det hver eneste dag – så lukker biksen for dagen.
Danmarks bedste shawarma?
For et par år siden blev den aarhusianske shawarma-bar kåret til Danmarks bedste af Jyllands Postens madanmelder Niels Lillelund, som faldt på halen over, hvor godt shawarmaen hos Royal Shawarma smagte.
Han kvitterede med hele seks stjerner til Royal Shawarma, som dermed slog de andre shawarmabarer i testen fra både Aarhus og København.
Og der må være noget om det, for stedet har i dag over 5000 stamkunder, og unge som gamle kommer fra nær og fjern for at få de berømte og berygtede pandekage-shawarmaer.
Man kan altid diskutere, hvad der gør den ene shawarma bedre end den anden.
Spørger man Mahmoud Sheikh, ejer af Royal Shawarma, ligger noget af hemmeligheden i kødet på spydet, som her består af 180 steaks stablet ovenpå hinanden.
“Vi mener, at kød skal smage af kød, og derfor krydrer vi det ikke. Vi bruger kvalitets kød, og den smag skal ikke overdøves af krydderier.”
Stedets krav til råvarerne er høje, og de laver selv alt fra bunden lige fra brødet til det syltede rødkål. Og så må du ikke snyde dig selv for at prøve Royal Shawarmas hjemmelavede chili-dressinger: Københavner-chili og Aarhus-chili.
Københavner-chilien er krydret og syrlig med et godt spark i, mens Aarhus-chilien er mere cremet og lidt sødere – fordi ja, gæt selv. De står begge fremme på bordene, så man selv kan dosere, hvor meget man vil have i.
Der er oftest lang kø hos den populære shawarmabar, men det skal du ikke lade dig afskrække af.
“Effektivitet er vigtigt for os, og man skal ikke vente mere end 2 til 5 minutter på sin mad. Vores medarbejdere har været her i op til 10 år, og de er professionelle og effektive,” siger Mahmoud Sheikh.
Læg selv vejen forbi Royal Shawarma søndag til torsdag kl. 10 til 22 og fredag til lørdag kl. 10 til 24 for at smage stedets legendariske shawarmaer.