ANNONCE
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Kæmpe politiaktion: 25 millioner cigaretter og 13 tons tobak beslaglagt

Af Jonathan Sten Drivsholm

Tirsdag formiddag er 6 personer blevet anholdt i en stor koordineret aktion på 16 adresser i Midt- og Østjylland.

Det skriver Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Aktionen skete, efter at National Enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) har gennemført en længerevarende efterforskning af blandt andet en landejendom i Aulum nær Holstebro, der er blevet brugt til at producere et stort antal illegale cigaretter.

Cigaretterne er efterfølgende blevet distribueret videre til en større kundekreds af bagmænd, der har opereret fra adresser i Aarhus-området.

Kæmpe produktion beslaglagt

Den koordinerede anholdelses- og ransagningsaktion tirsdag formiddag skete i et samarbejde mellem NSK, Midt – og Vestjyllands Politi, Østjyllands Politi, Skattestyrelsen og Toldstyrelsen.

Her blev fem mænd i alderen 42 til 57 år og en 46-årig kvinde anholdt. De anholdte betragtes af politiet som bagmænd med relation til det kriminelle miljø i Aarhus.

Ransagningerne førte samtidig til, at der blev der beslaglagt i omegnen af 25 millioner illegale cigaretter og cirka 13 tons forarbejdet tobak, svarende til produktion i omegnen af yderligere 13 millioner cigaretter.

I landejendommen i Aulum var der en omfattende mængde professionelt udstyr til produktion af cigaretter, som også beslaglægges. Det samme gør betydelige værdier, der alle mistænkes for at være opnået ved kriminalitet, hos de anholdte.

”Vores efterforskning har afdækket en ganske omfattende produktion og distribution af illegale cigaretter, og på den baggrund bliver der rejst sigtelse for afgiftsunddragelse på mindst 150 millioner kroner,” siger ledende politiinspektør i NSK Vest, Michael Kjeldgaard.

5 af de 6 anholdte vil onsdag klokken 09.30 blive fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Aarhus.

Del artikel