ANNONCE
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

3 ting du skal overveje, når du skifter bank

Vil du rigtig gerne skifte bank? I så fald er der nogle bestemte ting, som du bør overveje først. Her kan du læse mere om, hvad disse ting er, så læs endelig med her i denne artikel, hvis det har interesse for dig.

 

Er du er en god kunde?

Når du vælger bank, skal du finde frem til en bank, som du rigtig gerne vil være kunde i. Men samtidig handler det også fra bankens side om at vurdere, hvorvidt de overhovedet gerne vil have dig som kunde.

 

Prøv derfor at få dig et overblik over din egen økonomiske situation. Ville du selv gerne modtage dig som kunde, hvis du ejede en bank? Prøv for eksempel at tage et godt kig på, hvorvidt du har en masse gæld, hvor stor en opsparing du har og så videre.

 

Ved at danne dig et bedre overblik over din egen økonomiske situation, kan du bedre forudsige, hvorvidt du overhovedet kan blive kunde i en anden bank. Eller om du hellere må vente lidt, indtil din økonomiske situation ser lidt bedre ud.

 

Skal banken gerne ligge tæt på din bolig?

Nogle mennesker vil rigtig gerne have, at deres bank ligger tæt på der, hvor de bor. På den måde kan de altid komme i direkte kontakt med deres bank, hvis de har nogle problemer eller nogle spørgsmål.

 

Andre mennesker derimod har ikke brug for dette. Nogle også har det helt fint med at kunne komme i kontakt med vores bank via elektroniske metoder – så længe banken så også er meget god til netop at svare en elektronisk.

 

Skal de give penge til nabolaget?

Mange lokale banker vælger at investere i det nabolag, som de befinder sig af. Hvis det er noget, som du går højt op i, fordi det passer ind i dit eget værdisæt, så bør du prioritere en bank som dette. Omvendt kan du også sagtens synes, at banken hellere burde investere i nogle andre og mere ’vigtige’ ting. I så fald bør du styre langt udenom netop denne slags banker.

 

Måske har du nogle helt andre værdier, som du gerne vil have at din bank går op i? Hvis det for eksempel er vigtigt for dig, at vi alle gøre vores med til at bekæmpe klimaforandringerne, kan du prøve at finde frem til en bank, som netop prøver at gøre dette – enten ved at investere i grønne forretninger eller ved selv at gøre deres forretning til en grøn virksomhed.

 

Del artikel