ANNONCE
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

32 byggegrunde i udbud: Nu kan parcelhusdrømmen realiseres i Aarhus

Af Line Ingwar Karlsen
Foto: Aarhus Kommune.
Foto: Aarhus Kommune.

Denne onsdag formiddag byder på gode nyheder for de mange, som længe har ledt forgæves, når de har søgt efter parcelhusgrunde i Aarhus Kommune.

32 grunde i Malling er netop sendt i udbud. Inden sommerferien åbner endnu en budrunden på 28 parcelhusgrunde i Hårup.

Rådmand for Teknik og Miljø, Bünyamin Simsek, har længe arbejdet for at give aarhusianerne mulighed for at realisere parcelhusdrømmen i Aarhus Kommune.

”Det ærgrer mig at se unge par flytte fra kommunen, fordi vi ikke kan efterkomme deres boligønsker. Derfor er det rigtig godt, at vi endelig har parcelhusgrunde at tilbyde. Men der skal udbydes endnu flere grunde, så vi kan fastholde og tiltrække flere aarhusianere,” siger Bünyamin Simsek.

Aarhus Kommune forventer at sende yderligere 27 parcelhusgrunde i Hårup i udbud til efteråret.

Blandede boligområder

De i alt 60 grunde i Malling og Hårup er blot de første af forhåbentlig mage flere parcelhusgrunde i Aarhus Kommune.

I en ny temaplan har rådmanden nemlig udpeget 13 bysamfund i kommunen, hvor der kan udstykkes ca. 3.600 nye grunde til fritliggende boliger frem mod 2033.

De nye boligområder skal ikke bare imødekomme efterspørgslen på parcelhusgrunde. De skal også styrke de eksisterende lokalsamfund med bedre kundegrundlag for indkøb, fritidstilbud og kollektiv trafik.

Med temaplanen lægges der op til blandende boligområder, hvor parcelhusene ligger side om side med eksempelvis tæt-lav etagebebyggelse og rækkehuse.

”Det er vigtigt for mig, at områderne bliver attraktive for mange. Både dem, der ønsker at bo stort, men også de helt unge eller ældre, som kan klare sig med færre kvadratmeter. På den måde sikrer vi mangfoldigheden i de nye boligområder,” siger rådmanden.

Kvartererne bliver tættere end de klassiske parcelhuskvarterer og skal i højere grad have karakter af villabyer, som vi kender fra eksempelvis Åbyhøj. Her er grundene mindre men boligarealet det samme, fordi der bygges i flere plan.

Det giver plads til grønne fællesarealer og god klimasikring af områderne.

Del artikel