Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

4 ikoniske designerstole du bør kende til

Af Annoncør

I Danmark ses der efterhånden tonsvis af designerstole – alle lige smukke og alle lige unikke. Dog er der nogle stole, som igennem tiden er blevet kaldt særdeles ikoniske. Læs med her, hvis du er nysgerrig på, hvilke af de kendte designerstole, som kan kaldes ikoniske.

Skalstolen af Hans J. Wegner

Denne stol har helt bestemt noget, som ingen anden stol har! Ikke nok med, at den har et organist og blødt design i træ, så har den også et look, som er ret udfordrende. Dog formår Hans J. Wegner at holde designet tidsløst, selvom det er en smule vovet.

På trods af, at denne skalstol er en smule anderledes, er der ingen tvivl om, at den vandt danskernes hjerter tilbage i 1963, da den første gang blev produceret. Stolen appellerer til danskeren, som tør prøve noget nyt – men dog samtidig gerne vil holde sig til stilrent og tidsløst design.

Høvdingestolen af Finn Juhl

Denne stol er designet tilbage i 1949 af Finn Juhl og er kaldet høvdingestolen grundet dens specielle form. Stolen ser majestætisk ud med dens store ryglæn og markante armlæn. Foruden dette er stolen polstret med sort læder, hvilket gør de markante elementer endnu mere bemærkelsesværdige.

Finn Juhl lod sig inspirere af fremmede kulturer, våben og andre elementer i den retning. Det er bestemt ikke tilfældigt, at stolen har fået navnet “Høvdingestolen”.

Sløjfestolen af Grethe Jalk

Stolen af Grethe Jalk er fra året 1963 ligesom den populære Skalstol. Stolen er skabt i et mere feminint design med meget bløde hjørner. Samtidig har Grethe Jalk formået at give stolen et let look, som var det en faktisk sløjfe. Det ligner nemlig, at stolen er produceret i ét plan – præcis som et bånd er.

Stolen er bestemt ikonisk, idet den er helt unik og ikke kan forveksles med nogen anden stol. Intet under at stolen blev populær!

Safaristolen af Kåre Klint

Dette er en af de ældste stole, når man taler om dansk design, som virkelig gjorde sig bemærket. Denne stol er nemlig designet helt tilbage i 1933, hvor Kåre Klint lod sig inspirere af “the English chair”.

“The English chair” var øgenavnet, som man havde givet den slags stole, som englænderne tilbage i tiden tog med sig til både Asien og Afrika. Safari var dengang et koncept, som man i høj grad associerede med Afrikas savanne – og deraf fik stolen sit navn: Safaristolen.

 

 

Del artikel

Andre læser også