Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Tilbage i tiden: Få 4-retters menu fra 1940’erne

Af Freja Dumont

Snart kan du komme på en kulinarisk tidsrejse tilbage til 1940’erne.

Torsdag den 12. august inviterer Den Gamle By nemlig til en helt særlig sammensat 4-retters menu med signaturretter fra besættelsestiden.

I en tid med rationering og knaphed på næsten alt måtte husmødre og kokke være yderst opfindsomme i forsøget på at levere både mæthed og velsmag under besættelsen – og nu kan du altså smage på de retter, de spiste under krigen.

Spis som de gjorde under krigen

Menuen er sammensat, så den spænder fra kanapéer, der blev spist ved finere selskaber til den gode grøntsagssuppe, der var et fast tilbagevendende indslag på de kødfrie tirsdage.

Selvom kød var kostbart og svært at skaffe, byder middagen også på kalvefilet, der er ”drøjet” med fars og grøntsager.

På trods af de strenge tider var der i ordentlige hjem altid efterret til middagen, og her byder menuen på en ægte krigsklassiker – brødbudding med rabarbergelé og råcreme.

Under middagen fortæller leder af Besættelsesmuseet Søren Tange Rasmussen om tiden, maden og de mange fortrædeligheder, som de madglade danskere måtte finde sig i.

Du finder restauranten ved at følge stien bag om byen ned til Gæstgivergården, hvor du vil blive budt indenfor.

Få fat i en billet her. 

En del af Aarhus Food Week

Fra mandag den 9. til søndag den 15. august kan du tage for dig af et væld af appetitvækkende arrangementer over hele byen, hvor der er noget for enhver både smag og alder. 

Food Week er hele Aarhus’ madfestival. Her hyldes smagen og oplevelserne omkring måltidet, der bliver dykker ned i madhistorien, nørdet gastro-viden, sanset, nydt og spist sammen i en hel uge.  

Hvad: 4 retters menu fra 1940´erne
Hvor: Den Gamle By
Hvornår: Torsdag 12. august, kl. 18.00-21.00