ANNONCE
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

5 tips til at overleve lockdown

Af Line Ingwar Karlsen

Det er efterhånden kun de allermest kritiske funktioner af samfundet, der må være åbne. For mange betyder det, at vores hverdag er blevet vendt helt på hovedet. Det kræver derfor en smule kreativitet at holde motivationen oppe. Her er 5 tips til at komme igennem de lange corona måneder.

Prøv noget nyt i sengen

Hvad enten du befinder dig i et forhold eller glad og tilfreds med singlelivet, så er der altid plads til forbedring. Corona giver os muligheden for at tage lidt ekstra tid på at arbejde med forholdet – eller os selv. Måske er det tid til lidt nyt legetøj fra sexshops i Aarhus?

Online madlavningskursus

Det er tid til at lære noget nyt og få en ny hobby. Imponér din husstand med nye kulinariske oplevelser ved at tage et kursus online i madlavning. Under corona er der sket en kæmpe udvikling i mængden af online undervisning og dermed også kurser. Find noget, som passer til dig og brug tiden på at lære noget nyt!

Daglig bevægelse 

Måske er du hjemsendt pt og dermed tvunget til at arbejde ved spisebordet. Det betyder, at dagene nemt falder og sammen – og at man nemt sover længe uden at komme udenfor en dør i løbet af dagen. Det er vigtigt, at du prioriterer motion og fysisk bevægelse i din hverdag. Du bliver ikke kun sundere fysisk, men også psykisk. Det er vigtigt, at du finder præcis den form for motion, som fungerer for dig, hvor du kan have det sjovt uden at se det som en pligt.

Tid til selvudvikling og selvrefleksion 

Corona har givet et pusterum til mange mennesker, hvor de kan være alene. Det kan være både godt og ondt, men sørg for at udnytte tiden mest muligt. Selvom du er alene, behøver du ikke være ensom. Sæt lidt tid af hver dag til at få skrevet dagbog, tanker eller mål ned. Selv de små ting gælder, det vigtigste er, at du passer på dig selv og dit mentale helbred. Du kan f.eks. udfordre dig selv med meditation, yoga eller mindfulness.

Skab rutiner 

Når dagene flyder sammen og du ikke længere kan kende forskel på ugedagene, så er det tid til at få skabt nogle rutiner i hverdagen. Dette kan du gøre ved noget så simpelt som at stå op samme tid hver dag og gå i seng på samme tid. Sæt rutiner for, hvornår du spiser morgenmad, og hvornår du holder frokostpause. Husk at lægge pauser ind i din rutine, så du ikke brænder ud eller mister fokus.

 

Del artikel