ANNONCE
55-årig mand dømt for voldtægt af kvinde i hjælpeløs tilstand
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

55-årig mand dømt for voldtægt af kvinde i hjælpeløs tilstand

En 55-årig blev tirsdag i Retten i Aarhus idømt behandlingsdom uden længstetid for en nat i oktober at have voldtaget og haft andet seksuelt forhold end samleje med en 23-årig kvinde på et fortov på Klostertorvet.

 

Manden brugte ikke trusler eller vold under episoden, men retten vurderede, at kvinden befandt sig i en tilstand, hvor hun var ude af stand til at modsætte sig handlingen.

 

Det var den 22. oktober kl. 2.51, at en patrulje tog den 55-årige på fersk gerning, mens han lå ovenpå kvinden med bukserne nede. Ifølge betjentene, der også vidnede i retten, var kvinden så påvirket, at hun ikke kunne føre en samtale, og hun var meget svær at komme i kontakt med. Efterfølgende blev kvindens promille også målt til at være meget høj. Kvinden selv kan intet kunne huske fra aftenen eller natten.

 

I retten nægtede den 55-årige at have voldtaget kvinden. Han forklarede, at han havde mødt hende et sted i Aarhus, og at hun frivilligt havde haft seksuelt samkvem med ham.

 

Et eksempel på voldtægt uden vold og trusler

Anklager Tanja Fogt er tilfreds med, at retten fulgte hendes påstand om at dømme den tiltalte for voldtægt.

 

Den her sag er et eksempel på, at en voldtægt ikke nødvendigvis foregår under trusler eller vold fra gerningsmanden. Man kan ikke gå ud fra, at kvinden giver samtykke, når hun er i så hjælpeløs en tilstand, at hun ikke har mulighed for at sige fra. Jeg er tilfreds med, at retten vurderede, at der var tale om voldtægt, siger anklageren.

 

Den 55-årige ankede ikke dommen, der lød på en behandlingsdom uden længstetid på en psykiatrisk afdeling. Det vil sige, at han blev vurderet uegnet til almindelig fængselsstraf, og at han skal være på en psykiatrisk afdeling, indtil det vurderes, at han er rask nok til at blive udskrevet.

 

 

 

Del artikel