Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

60 meter højt: Unikt højhus med facader af kobber på vej i Aarhus

Af anders@sommersangdigital.dk

Entreprenørvirksomheden BASE Erhverv går nu i gang med at opføre et 60 meter højt kontorhus for byggeselskabet Olav de Linde.

 

Et 60 meter højt kontorhus med et meget særpræget udseende er nu i gang med at blive opført på Søren Frichsvej i Aarhus. Om 28 måneder står det færdigt, og så er den internationale, danskejede IT-virksomhed Systematic A/S med hovedkontor i Aarhus og kontorer i en lang række lande klar til at flytte ind. Det er entreprenørvirksomheden BASE Erhverv, der står for opførelsen for byggeselskabet Olav de Linde, som lejer det ud til IT-virksomheden.

 

Kontorhuset bliver på 7.350 m2 og i 15 etager. Det meget særlige ved det nye høje kontorhus er især facaden, som beklædes af kobberplader. “Når kontorhuset derfor om 28 måneder står færdigt, har det et meget synligt, flot tårn af kobber – et meget synligt og markant kontorhus, som Aarhus kan være stolt af,” fortæller Klaus Rønslev, direktør i BASE Erhverv.

 

Søsterselskab sagde nej

Byggeselskab Olav de Linde har tidligere samarbejdet med Dansk Boligbyg a/s om ungdomsboliger på Katrinebjerg i Aarhus. Dansk Boligbyg a/s og BASE Erhverv as er søsterselskaber, og da Olav de Linde spurgte Dansk Boligbyg a/s om virksomheden også kunne opføre kontorhuset, var svaret nej med henvisning til søsterselskabet.

60 meter højt: Unikt højhus med facader af kobber på vej i Aarhus

“Da vi blev spurgt, var projektet på skitseniveau, så det var de forudsætninger vi havde at regne på i konkurrence med andre entreprenørfirmaer. Til sidst var der kun os tilbage, og et år efter at vi begyndte samarbejdet skrev vi kontrakt. Udbuddet var i juni 2017, og vi skrev kontrakt den sidste dag i uge 27 i år, lige før jeg tog på sommerferie. Absolut et spændende, markant og anderledes flot kontorhøjhus, som vi glæder os til at bygge,” fortæller Klaus Rønslev, direktør i BASE Erhverv.

 

Del artikel

Andre læser også