Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Godt nyt til studerende: 663 nye studieboliger på vej

Af Freja Dumont
PR Foto
PR Foto

BaseCamp Student påbegynder opførelsen af 663 nye studieboliger på Katrinebjerg tæt på universitet og Aarhus midtby. Ligesom hos de 3 københavnske BaseCamps vil fællesfaciliter, events og community spille en afgørende rolle.

Studieboligerne opføres i Katrinebjerg som en kombination af flere sammenhængende lave bebyggelser og et tårn, som vil give en unik udsigt over hele Aarhus.

Byggeriet opføres tæt på universitetsmiljøet og som led i den nye udvikling af området – også kendt som IT-byen – hvor BaseCamp Aarhus bliver nabo til Medie- og Journalisthøjskolen, DMJX.

Perfekte rammer for studerende

De mange nye ungdomsboliger er et væsentlig bidrag til Katrinebjergs udvikling.

”De nye beboere vil være med til at skabe liv i kvarteret i mange af døgnets timer, og jeg er overbevist om, at beliggenheden tæt på både midtby og mange af byens uddannelsesinstitutioner betyder, at mange gerne vil bo lige netop her,” siger Bünyamin Simsek, rådmand for Teknik og Miljø, Aarhus Kommune i en pressemeddelelse.

Et samlet studiefællesskab

BaseCamp’s erklærede mål er at være ”The Students’ First Choice” og altså være det naturlige valg, når danske og udenlandske studerende skal finde et sted at bo tæt på deres uddannelsesinstitution.

Og med unikke fællesfaciliteter af høj kvalitet, on-site support døgnet rundt og et community støttet af BaseCamps medarbejdere – både et lokalt team i ejendommen og et community team kaldet BaseLife – tilbyder man da også en oplevelse, som de færreste forbinder med et traditionelt kollegie.

”Via visionen for vores brand, BaseCamp, ønsker vi at skabe de optimale rammer for den enkelte studerende, som giver en base og samtidig motiverer til fællesskab og inspirerer i hverdagen og i studiemiljøet,” udtaler CEO Armon Bar-Tur, Basecamp Student.

Godt nyt til studerende: 663 nye studieboliger på vej
PR Foto

Arkitektoniske udtryk

I Aarhus er bygningen tegnet af Lars Gitz arkitekter, som har givet bygningens facade et smukt, dynamisk og stilfuldt arkitektonisk udtryk.

Fællesarealerne designes af Studio Aisslinger i et levende udtryk og omfatter bibliotek og studierum, biograf, fitness, café, vaskeri, fælleskøkkener, gaming rum, hobbyrum samt diverse loungearealer.

Studieboligerne møbleres med designmøbler og omfatter et full-service koncept i overensstemmelse med BaseCamp brandet.

Tæt samarbejde med entreprenør er afgørende

I efteråret 2020 gik BaseCamp og Raundahl & Moesby i dialog om opførelsen af det 20.000 m2 store kollegiebyggeri med tilhørende p-kælder.

Et byggeri af denne størrelse byder altid på spændende udfordringer, og det tætte samarbejde mellem bygherre og entreprenør sikrede overensstemmelse i budgetterne. Der er derfor nu indgået en totalentreprisekontrakt med Raundahl & Moesby som totalentreprenør.

”Vi har været rigtigt glade for den gode dialog vi har haft med BaseCamp og rådgiverne omkring projektet”, siger CEO i Raundahl & Moesby Carsten Raundahl.

”Processen viser, at når alle parter går ind i samarbejdet med åbenhed og fælles mål, kan vi i fællesskab frembringe rigtigt meget værdi for pengene”.

BaseCamp Aarhus forventes at åbne dørene for de første beboere i sommeren 2023.

Del artikel

Andre læser også