Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

7.500 måltider doneres til Danmarks største påskefrokost-setup

FødevareBanken deler godt 37.500 måltider ud til udsatte danskere denne påske. Maden kommer fra de helligdagslukkede Netto-butikker fra hele landet, der donerer ca. 15 tons gratis mad. Overskudsmaden køres ud til godt 25 væresteder fordelt over hele Danmark af frivillige, hvor de forvandles til påskefrokoster og hygge.

 

Påsken byder på fridage, familiehygge og fællesspisning. Sådan er det i hvert fald for de fleste danskere. Men ikke for alle. Heldigvis holder flere væresteder åbent i påsken og takket være donationer af overskudsmad fra Netto til FødevareBanken, betyder det alligevel samvær og madglæde.

Netto har siden 2016 tømt de helligdagslukkede butikker for overskudsmad til jul og påske, altså den mad, der kan spises, men ville gå til spilde i lukkedagene, og doneret den til FødevareBanken. Overskudsmaden fordeler FødevareBanken ud til nogle af sine modtagersteder, 245 i hele landet, hvor udsatte danskere får glæde af maden hver dag året rundt.

 

Fokus på madspild

”Det er en fornøjelse, at det igen i år er lykkedes at sætte fokus på at undgå det madspild, der ellers ville være i forbindelse med de helligdagslukkede Netto-butikker. Maden kommer ovenikøbet de mest udsatte danskere til gode. Det ligger helt i tråd med FødevareBankens arbejde,” siger Karen-Inger Thorsen, der er adm. direktør FødevareBanken.

 

Til påske, er der altid lidt ekstra mad på hylderne i Netto det betyder også mere mad end ellers til FødevareBanken og deres modtagersteder. I år giver 57 påskelukkede Nettobutikker godt 15 tons mad til udsatte danskere. Maden køres ud til FødevareBankens tre lagre på Sjælland og i Jylland, hvorfra det registreres og tjekkes inden det køres ud til organisationens modtagere.

 

18 påskefrokoster

Denne påske gør 18 af FødevareBankens samarbejdspartnere lidt ekstra ud af påsken med enten en fælles påskefrokost for deres brugere, eller med ekstra mange bespisninger på grund af den ekstra mad fra Netto. Alt fra et dusin til knap 450 gæster til et enkelt arrangement. Det er steder som for eksempel Kolding Krisecenter, Aabenraa Krisecenter, Reden Odense, Café Parasollen i Aarhus og Asylcenter Avnstrup. De 18 påskefrokoster vil gøre påsken ekstra lækker for mange mennesker.

”Vi er glade for at vi kan være med til at gøre Påsken til noget særligt. Både for dem, der har mulighed for selv at skabe rammerne, og især for dem, der ikke har. Vi har støttet Påskefrokoster til udsatte siden 2016 og er glade for, den store lokale opbakning, der er til dem, ” siger Brian Seemann Broe, der er landedirektør ved Netto Danmark.

 

De mange tusinde ekstra påskemåltider til udsatte danskere denne påske, er kun mulig takket været en masse gå-på-mod og frivillighed. Det er en del af FødevareBankens frivillige, der Skærtorsdag tager arbejdstøjet på for at få maden sorteret og kørt ud. I Netto har man besluttet sig for at halvere sit madspild inden 2030 og det betyder, at alle sten vendes for at sikre sig, at den mad der købes ind også ender som måltider. Derfor har man siden 2016 samarbejdet med FødevareBanken og investeret massivt i nye tiltag både i butikkerne, i indkøb og i at finde nye måder at udnytte sin overskudsmad fra sine ferielukkede butikker til blandt andet påske, pinse og jul.