Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Netop dømt: 72-årig forsøgte at dræbe i Letbanen

Af Jonathan Sten Drivsholm
Foto: Aarhus Letbane
Foto: Aarhus Letbane

En 72-årig mand er i dag kendt skyldig i at have forsøgt at dræbe en anden mand i Aarhus Letbane.

Ved Retten i Aarhus blev den 72-årige idømt en dom til anbringelse i psykiatrisk afdeling. Det skriver Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

”En enig domsmandsret dømte den 72-årige for drabsforsøget, og jeg er naturligvis tilfreds med, at den tiltalte blev dømt i overensstemmelse med den tiltale, anklagemyndigheden havde rejst mod ham.

Baggrunden for, at tiltalte blev idømt en anbringelsesdom, er, at han lægeligt er erklæret sindssyg. Derfor skal han ikke have en normal fængselsstraf, da lægerne har anbefalet en dom til anbringelse i psykiatrisk afdeling,” siger specialanklager Jesper Rubow.

Brugte skruetrækker

Lørdag den 9. juli 2022 modtog Østjyllands Politi en anmeldelse om et overfald begået i Letbanen.

Overfaldet var sket ved Stjernepladsen på Randersvej i den nordøstlige del af Aarhus.

Ved patruljens ankomst til stedet blev en 72-årig mand anholdt og sigtet for med en skruetrækker at have stukket en anden person i halsen.

I dag – knap et halvt år senere – er manden ved Retten i Aarhus blevet dømt for drabsforsøget, der er blevet behandlet som en domsmandssag ved retten.

Han blev idømt en dom til anbringelse på psykiatrisk afdeling uden længstetid.

Stolpe kom i vejen

Den forurettede til overfaldet i letbanetoget – en 59-årig mand uden foregående kendskab til gerningsmanden – slap fra overfaldet uden større skader, og han var således aldrig i livsfare efter overfaldet.

”Episoden endte heldigvis uden drab eller anden alvorlig fysisk skade på offeret, men retten var enige med anklagemyndigheden i, at den 72-årig angreb med det formål at slå ihjel,” siger specialanklager Jesper Rubow.

En stolpe i letbanetoget var formentlig med til at redde den 59-årige mand, da stolpen stod i vejen og fik blokeret for tiltaltes arm, da han stak med skruetrækkeren.

Nægter sig skyldig

Foruden episoden i letbanen blev den 72-årige mand i dag også kendt skyldig i at have begået hærværk mod en butik og et busskur i Beder tilbage i august 2017.

I forbindelse med hærværksepisoden skete der skader for et samlet beløb af ca. 26.000 kroner, da manden med en hammer havde knust flere ruder de pågældende steder.

Han blev også kendt skyldig i at have truet en ansat på et ældrecenter med en skruetrækker tilbage i februar 2021.

Tiltalte ankede domfældelsen for drabsforsøg til Vestre Landsret, og han vil forblive varetægtsfængslet efter dagens dom ved byretten i Aarhus.

Den 72-årige mand nægter sig skyldig i drabsforsøg, men erkender at have stukket med skruetrækkeren.

Del artikel

Andre læser også