Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

75 år i børnenes tjeneste: Red Barnet runder et skarpt hjørne 

Red Barnet i Aarhus har fuld fart på aktiviteterne. En vigtig kerne i det hele er butikken på Park Allé 5, der også bliver omdrejningspunktet, når jubilæet markeres lørdag den 14. marts, hvor Red Barnet fylder 75 år. 

 

Der bliver fest i Red Barnets butik i Park Allé 5 lørdag den 14. marts fra kl. 11-13 med flag, kage og balloner. Den dag har organisationen Red Barnet Danmark nemlig eksisteret i 75 år. Dagen vil blive fejret foran Red Barnets butik, fortæller lokalformand i Aarhus, Rani Hørlyck. Der vil være kaffe, the, saftevand og jubilæumskage til alle, der lægger vejen forbi. Hun fortæller også, at Red Barnets lokalforening i Aarhus er en yderst aktiv forening og har været dette i en ’menneskealder’. 

Red Barnet i Aarhus blev stiftet d. 18. juli 1945 og er dermed en af de ældste lokalforeninger i landet. Foreningen har bl.a. gennem årene arrangeret julehjælp og stået for forskellige indsamlingsaktiviteter. Aarhus Lokalforening har i sin 75 års lange historie kun haft bemærkelsesværdige få formænd, hvoraf flere af disse har siddet i næsten 30 år hver (Edvard Berg/1950-1979 og Hanne Jensbo/1979-2008). 

75 år i børnenes tjeneste: Red Barnet runder et skarpt hjørne 

I dag har vi fortsat en lang række sociale aktiviteter, der henvender sig til børn, unge og familier, der har brug for en ekstra håndsrækning. F.eks. arrangerer vi i år hele 6 sommerlejre, og vi står for en naturklub i Gellerup, der hver tirsdag giver 15 børn gode naturoplevelser i et trygt fællesskab gennem sjove aktiviteter og leg. I Red Barnets genbrugsbutik i Park Allé sælger vi børnetøj, udstyr og legetøj – så kom endelig med de ting, som jeres børn er vokset fra. På den måde kan vi sammen hjælpe en masse andre børn, som har brug for det, siger Rani Hørlyck. 

Derudover har vi to familieoplevelsesklubber, hvor arrangementerne typisk foregår en lørdag eller søndag eftermiddag i form af en skovtur, en tur i biografen eller en julefrokost, hvor vi laver mad sammen. Det er arrangementer for familier, der har brug for et pusterum i hverdagen. 

 

Rani Hørlyck opfordrer desuden til, at alle interesserede Aarhusianere melder sig som frivillige. 

 

Som frivillig er du med til at planlægge og afvikle aktiviteterne. Du vil opleve glæden ved at hjælpe børn og familier, der har brug for en håndsrækning. Du bliver en del af et meningsfyldt fællesskab, du udvider dit netværk og får nye personlige og faglige kompetencer, siger hun. Red Barnet Danmark blev grundlagt 14. marts 1945 og har i dag ca. 2.000 frivillige fordelt på 54 lokalforeninger i hele Danmark, heraf godt 200 frivillige i Aarhus.