Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Afslutningefesten: 75 gratis koncerter i Aarhus C

”Publikum kan forvente en fælles, festlig afslutning på vores år som Europæisk Kulturhovedstad. Det bliver anderledes end den store åbningsceremoni. Det bliver mindre, men folk kan stadig forvente at opleve øjeblikke af stor poesi, lys og ikke mindst en fest, hvor vi overlader scenen til dem, der skal bære energien og engagementet fra 2017 videre”, siger adm. direktør for kulturhovedstaden Rebecca Matthews.

 

Her er et udpluk af de koncerter du kan opleve:

 

Across The Floor på Aarhus Rådhus

Sted: Aarhus Rådhus, Rådhuspladsen 2
Tid: 18.30 – 01.30

Foreningen Across The Floor arbejder med eksperimenterende musik og lydkunst, og de vil den 9. december præsentere et program af eksperimenterende musik og lydkunstartister på Aarhus Rådhus.

Program:

19.00: Alex Mørch (Kælderscene)

19.45: Pantherhouse (Kælderscene)

20.30: Nils Gröndahl (Hovedscene)

21.15: Tettix Hexer (Kælderscene)

22.00: Narcosatanicos (Hovedscene)

23.00: Michael Rother (Hovedscene)

 

Big Baby Shows på Sway

Sted: Sway, Sankt Clemens Torv 17
Tid: 20.00 – 05.00

Big Baby Shows præsenterer, i samarbejde med Sway og med hjælp fra spillestedet Tape, en aften med fremragende punkrock fra USA og Aalborg på Sway.

Dørerne åbner kl. 20. Første band går på kl. 21 og sidste band kl. 22. Før, mellem og efter koncerterne vil der være underholdning af DJ Mastermind aka Mads Stobberup.

Program:
Columbian Neckties (Aalborg) M.O.T.O. (US)

 

Bispetorv Scenen

Sted: Bispetorv
Tid: 19.00 – 20.00

Bispetorv Scenen får besøg af vinderen af Rethink The Hit, Jens Gustav, der optræder med sit oneman- band, og man kan også opleve unge talenter fra Aarhus Musikskole.

 

Det Turkise Telt præsenter Reflections i Kunsthal Aarhus

Sted: Kunsthal Aarhus, J. M. Mørks Gade 13
Tid: 19.00 – 02.00

Det Turkise Telt har inviteret tre musikalske kræfter til at mødes og skabe helt ny musik; den internationalt anerkendte elektropop-duo Blue Foundation, multi-instrumentalisterne og komponisterne Orhan Özgür Turan og Maher Mahmoud samt en del af koret NordSang. Sammen skal disse tre musikalske kræfter skabe musikken, der på aftenen vil fylde Kunsthal Aarhus. Koncerten vil på aftenen blive fremført to gange.

Program:
Blue Foundation
Orhan Özgür Turan & Maher Mahmoud
NordSang

 

Favorite Friends på Godsbanen – en del af Town Part Festival

Sted: Institut for [X], A-huset, Godsbanen, Skovgaardsgade 3
Tid: 16.00 – 05.00

Favorite Friends er navnet på et nyt samarbejde mellem Favorite Things og Jazz & Venner, som er gået sammen om at skabe en scene for det, de holder allermest af: funk, jazz, hygge, dans og nærvær. Med Funkklubben Favorite Things er Malte Sanggaard, Hans Solo og Sean-Poul i gang med at etablere en scene i Aarhus, som danner rammerne om mangfoldig, integritetsrig dansemusik.

Program:
Brrd (US)
Athletic Progression
DJ´s: DJ Universe, Hans SOLO, Malte Sanggaard

 

FEUM på Double Rainbow – en del af Town Part Festival

Sted: Double Rainbow, Godsbanen, Skovgaardsgade 3
Tid: 22.00 – 07.00

FEUM (Foreningen for Elektronisk Undergrundsmusik) er gået sammen med Aarhus Volume om at skabe Town Part Festival på Godsbanen. Her vil de skabe en elektroniske scene, som vil bringe artister fra ind- og udland i en bred vifte af elektroniske genrer. Forvent et spektakulært visuelt rum, som skaber rammen for en aften, hvor den elektroniske musik vil være i fokus.

Program:
Toxido Mask (Berlin) Filip Ja (DIEM)
Noia Niz (Jenka) LUNI
Forte

 

HeadQuarters

Sted: HeadQuarters, Valdemarsgade 1
Tid: 18.00 – 05.00

HeadQuarters inviterer til en aften i musikken og bevægelsens tegn.

Aftenen starter med en workshop, hvor der sættes fokus på, at bevægelse er musik, og musik er bevægelse. Der bliver lagt vægt på en afslappet stemning, hvor der er plads til grin, selvironi og skæve indfald. Efter workshoppen er der to koncerter med henholdsvis Royal Feet Factory og D/troit samt HQs soul/funk/disco-DJ fra 00.00 – 05.00.

Program:
HeadQuarters åbner kl. 18.00
Kl. 19.00: Workshop: Musik er bevægelse, og bevægelse er musik
Kl. 21.00: Royal Feet Factory
Kl. 22.30: D/troit
Kl. 00.00 – 05.00: HQ soul/funk/disco-DJ

 

Juleoratorium i Sankt Lukas Kirke

Sted: Sankt Lukas Kirke, Sankt Lucas Kirkeplads 1
Tid: Kl. 15.00

Den danske komponist Thomas Agerfeldt Olesen har skrevet et nyt stort juleoratorium til uropførelse i december 2017. Musikken uropføres af Århus Sinfonietta, Ars Nova Copenhagen og Concert Clemens samt strygere fra Det Jyske Musikkonservatorium.

Tenorsolist: Peter Lodahl
Dirigent: Carsten Seyer-Hansen.

Om komponisten
Komponisten Thomas Agerfeldt Olesen er en af de mest karakteristiske profiler inden for den ny kompositionsmusik i Danmark. Musikken er både original og visionær uden at fremstå utilnærmelig eller
”moderne”.

Om Juleoratoriet
Thomas Agerfeldt Olesen tager i sit juleoratorium udgangspunkt i en af julens helt store musikalske
klassikere: den tyske komponist Johan Sebastian Bachs Juleoratorium skrevet til tekster af digteren
Picander i 1734.

 

Larus – ”B/Huset”, Institut for [X] (Godsbanen)

Sted: ”B/Huset”, Institut for [X] (Godsbanen), Skovgaardsgade 3
Tid: 19. 00 – 02.00

LARUS er et multi-musikkollektiv, management, booking- og eventbureau samt produktionsstudie, som repræsenterer aktuelle aarhusianske undergrundsmusikere. Den 9. december præsenterer LARUS fire live

acts og to DJs fra Aarhus’ undergrund og Godsbanemiljøet.

Program:
Nayoubi
AMUN RO MA’AT SwerVainMiYaGi & friends Danq
BROR MidasTouch

 

Mono præsenterer Rock The Region Legacy Show 2017 på Atlas

Sted: Atlas, Vester Allé 15
Tid: 19.00 – 02.00

Program:
Kl. 20.00: You Work For Me Now kl. 20.30: Rasmus Trinderup
kl. 21.00: We Need Lilo kl. 21.30: King Kross
kl. 22.00: Ryan Egmont
kl. 22.30: Facaden

Seks artister blev i de tidligere måneder af 2017 udvalgt, blandt omkring 100 ansøgere, til et forløb, der skulle skubbe dem tættere på gennembruddet. I ’Rock The Region Legacy Show 2017’ møder vi de seks artister et halvt år efter, vi slap dem på SPOT festivalen, hvor de leverede en magisk koncertaften. ’Rock The Region’ er skabt i et partnerskab mellem seks musikfællesskaber i Skive, Horsens, Holstebro, Herning, Silkeborg og Aarhus. Projektet samarbejder endvidere med Promus – Musiknetværket i Aarhus, SPOT Festival, DMF og, specielt denne december aften på Atlas, med Fonden Voxhall.

 

Aarhus Musikskole på Officerspladsen

Sted: Officerspladsen
Tid: 18.00 – 19.30
En poetisk vandre-musikoplevelse for børn og deres familier kl. 18-19.30 lørdag den 9. december. Tag med på en rejse sammen med to børn. En rejse hen over havet – fra mørket og kulden – til
lyset og en ny begyndelse. Vi ender i et gyldent fremtidsunivers på Officerspladsen. Her vil Officersbygningen lyse op i mørket og blive til ét stort, levende musikværk med mulighed for at synge med. Pladsen vil være fyldt med lys magi skabt af gen- og samtænkninger af alverdens fortællinger, duft, lyd og smag. Rejsen starter hvert 5. minut ved indgangen til Scandinavian Center ved Sonnesgade og varer cirka 30 minutter.

 

non-space

Sted: non-space, Rosensgade 11
Tid: 16.00 – 20.00

Denne unikke koncertinstallation skaber en lydlig oplevelse i udstillingen ‘The Serpent King’ af Katarina Henriksson på non-space. De tre musikere er placeret i udstillingen, som var de en del af den, og ved langsomt at morphe et musikalsk landskab, vil de bringe dig dybere og dybere ind i
‘The Serpent King’-universet. Et univers, hvor det magiske og det virkelige eksisterer side om side i din bevidsthed såvel som i musikken.

Koncerten er et samarbejde mellem non-space, Aarhus2017 og Aarhus Unge Tonekunstnere
(AUT).

 

Radar

Tid: 19.30 – 04.00
Sted: Radar, Skovgaardsgade 3

Hovednavnet på Radar er det genreknusende belgiske metalband OATHBREAKER. Denne aften omdannes Radar i et mørkt, dystert og mytisk design udformet af den aarhusianske kunstner Jon Gotlev aka NO HEROES, hvor organiske materialer, sol, måne, lys og mørke er bærende dele af den visuelle ramme, der vil omslutte Radars 360° scene. Dermed tages rum, scene, lys og lyd alt sammen i betragtning til at skabe en helhed, der omslutter både bands og publikum.

Forvent intet mindre end et forvandlet spillested, mørk musik i international særklasse samt to af de mest originale aarhusianske metalbands lige nu.

Program: Oathbreaker (BE) Møl
Bersærk
Jon Gotleb (viasuals/installationer)

 

Studenterhus Aarhus – Nordic Echoes

Sted: Officerspladsen, Vester Allé 3
Tid: 20.00 – 23.00

Studenterhus Aarhus indtager scenen ved Officerspladsen bagefter Aarhus Musikskole. Scenen er sat i det
åbne område mellem Ridehusets julemarked, skøjtebanen og skyggen af Aros’ regnbue. Her vil blive pyntet op med julelys, og her kan du få noget varmt (eller koldt) at drikke, mens du nyder den nordiske klang af tre danske artister.

Program:

Gurli Octavia
Penny Police

 

Tape

Sted: Tape, Mejlgade 53

Tid: 23.00 – 05.00

I forbindelse med afslutningen af 2017 afholder TAPE den 9. december en aften, hvor spillestedet omdannes til et inferno af indtryk. Rummet bliver indhyllet i et visuelt design, som tager udgangspunkt i det musikalske udtryk, som leveres af Sortlegeme, Niki Istrefi og ANTN.

Program: Sortlegeme Niki Istrefi ANTN

 

Aarhus Volume – TOWN PART Festival 2017

Sted: Godsbanen, Skovgaardsgade 3

Tid: 14.00 – 03.00

Aarhus Volume inviterer til TOWN PART Festival 2017. Med hele ni indendørs scener forvandler festivalen Godsbanen og resten af Aarhus K til et levende festivalområde. TOWN PART Festival handler om at udfolde den kreative bydel og har fokus på kreativ scenografi og æstetiske kulturoplevelser. Man kan glæde sig til over 30 upcoming samt internationale og etablerede artister på de mange scener.

Program highlights:
Iamddb (UK)
Kenton Slash Demon
Icekiid

 

Aarhus Echo

Aarhus Echo er en ny aarhusiansk musikportal, som officielt går i luften 9. december. Aarhus Echo bliver hjemstedet for den rytmiske musik i Aarhus, hvor alle historierne og begivenhederne bliver samlet på ét site. Aarhus Echo er også en del af Aarhus 2017-finalen, da man i løbet af aftenen vil kunne opleve dem rundt på flere af koncertstederne, hvor de vil præsentere udvalgte bands og artister. Aarhus Echo er sammensat af et hold bestående af Torsten Stitstrup Cubel og frivillige

skribenter, der alle brænder for at fortælle historien omkring musikken i Aarhus. Det er studerende, musikere og andre aktører fra den lokale musikscene. Holdet tæller også Carsten Holm, der med 25 års erfaring fra medieverdenen og DR har været bidragsyder til Aarhus Echo både i forhold til konceptet, de journalistiske emner og meget andet.

Med forbehold for ændringer.

Se hele programmet her