Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Frisk sushi for 198 kroner – et sandt sushi-orgie

Af Jan L. Pedersen

Sushi er in. Det er der ikke noget nyt i. Sådan knækker man sushi-koden – bedste value for money i Aarhus. Vel at mærke, når det gælder sushi. Det er A+ Siam Sushi i Skolegade, det handler om. De er kendte for deres sushi, og deres autentiske mad. Her er det uddannede sushikokke, som laver maden. Alt er pivfrisk, og de har gang på gang høstet den ene gode anmeldelse efter den anden.  Det er ikke uden grund. A+ Siam Sushi i Skolegade har formået at fylde deres restaurant op flere gange om dagen.

A+ Siam Sushi i Skolegade - Aarhus Update

Det hele handler om friskhed

Vi kender godt det der med sushi, som har haft en del ture på running-sushi båndet. Det er ikke en rar oplevelse. Det samme med iskolde ris, som lige er kommet ud af køleskabet. Det er ikke godt for nogen. Men det var den modsatte oplevelse, vi havde ved A+ Siam Sushi. Her var sushien perfekt. Faktisk smagte det så godt, at man burde lave en lærebog om god sushi her. Risen laves først, når du bestiller. Altså pivfrisk.

Frisk sushi for 198 kroner - et sandt sushi-orgie

Ad libitum er ikke buffet

Du kommer ind. Bestiller ad libitum sushi. Prisen er fastsat på forhånd. I den pris kan du spise, alt det du vil. Det koster fra 198 kroner til 248 kroner, alt efter hvilket tidspunkt på ugen – og dagen du tjekker ind. Du har mindst to timer til at bestille og spise din sushi. Der er 70 forskellige at vælge mellem. Det er en sjat. Du får et menukort, og afgiver din bestilling til tjeneren. Derefter bliver din sushi lavet. Der er, selvfølgelig, lidt ventetid, men det er jo kun naturligt, når det er frisklavet sushi, du får. Et vilkår er, at der skal spises op.

Menukort hos A+ Siam Sushi i Skolegade - Aarhus Update

Frisk sushi for 198 kroner - et sandt sushi-orgie Frisk sushi for 198 kroner - et sandt sushi-orgie Frisk sushi for 198 kroner - et sandt sushi-orgieSticks hos A+ Siam Sushi i Skolegade - Aarhus Update

Noget for enhver smag

Der er både supper, sticks, crunch rolls, hosomaki, nigiri, futomaki, uramaki, kaburimaki, rispapirruller og desserter. Umiddelbart lyder det lidt voldsomt. Men, der er et stort men. Og det er, at alt bestilles, og er frisklavet. Set i det lys, så er det et flot menukort. Sushi bliver anrettet flot på fade i varierende størrelse.

Frisk sushi hos A+ Siam Sushi i Skolegade - Aarhus Update

Præcision er ikke det værste, man har

Et vilkår, som gælder, er, at man skal bestille en rulle. Det kan fint deles, men der er jo otte stykker sushi i en maki-rulle. Så hvis du er en person, så er valgmulighederne begrænsede, da du jo skal spise op. Det kan virke ensformigt, men den kan jo sagtens deles med andre. Så hvis I er fire personer eller flere, så giver konceptet måske mere mening, da der vil være større variation. Vi var tre voksne, og bestilte lidt af hvert. Ikke for meget, men med pæn variation. Det virkede godt, og vi kom godt omkring.

Frisk sushi for 198 kroner - et sandt sushi-orgie Frisk sushi for 198 kroner - et sandt sushi-orgie Frisk sushi for 198 kroner - et sandt sushi-orgieFrisk sushi for 198 kroner - et sandt sushi-orgieFrisk sushi for 198 kroner - et sandt sushi-orgie

Et opgør med griskheden

Nu er vi jo i Danmark, og her hersker griskheden desværre stadigvæk. Sådan er det. Og folkene på A+ Siam Sushi ved ganske udmærket, at folk bare bestiller løs. Det er ikke okay at smide mad væk. Det kan de fleste blive enige om. Derfor er reglen her, at hvert bord må tilsammen levne tre stykker sushi. Alt derover kommer til at koste 10 kroner pr. styk. Men pengene går ubeskåret til Red Barnet. En rigtig god politik, som kun indgyder til respekt.

Frisk sushi for 198 kroner - et sandt sushi-orgie Frisk sushi for 198 kroner - et sandt sushi-orgie Frisk sushi for 198 kroner - et sandt sushi-orgie

Til prisen – byens bedste

Vi betalte ikke meget for to timers mad og hygge. Vi var der faktisk længere end de to timer, som der står, man har bordet. Smålige er de ikke her. Tværtimod. I gennemsnit små 300 kroner per person inklusiv drikkevarer. Her var tale om to til tre asiatiske specialøl per person. Alle passer ganske fint til maden. Det fås ganske enkelt ikke billigere i Aarhus.

Frisk sushi for 198 kroner - et sandt sushi-orgie Frisk sushi for 198 kroner - et sandt sushi-orgie Frisk sushi for 198 kroner - et sandt sushi-orgie Frisk sushi for 198 kroner - et sandt sushi-orgie

Værtskab med stort V

Det er, næsten, altid ejerne, som er på arbejde. I hvert fald en af dem. De er glade for deres restaurant og arbejde. Det stråler ud af dem. Der er 46 siddepladser i restauranten, plus dem som kan sidde udenfor. Det er en god størrelse, og personalet kan fint overskue det. De er vant til at lave noget, hvilket gør, at den søde og venlige tjener, formåede at give en effektiv betjening. Men hun var samtidig nærværende og gav sig tid til gæsterne.

Frisk sushi for 198 kroner - et sandt sushi-orgie

Det mener vi

Jeg har altid været glad for A+ Siam Sushi. De gør det godt, og er tro mod det, de laver. Der er en sjælden ærlighed og helt-nede-på-jorden stemning. Jeg har aldrig været skuffet her. Der er måske nogle, som kan lave mere fancy sushi i Aarhus, men til prisen har jeg endnu ikke oplevet bedre. Personalet er altid glade og positive. De  sætter en ære i, at deres gæster har det godt og er tilfredse. Alt i alt, må der falde vores bedste anbefaling af til A+ Siam Sushi i Skolegade. Det er en af de bedste oplevelser til prisen i Aarhus. Længere er den ikke, hvis du spørger os!

 

A+ Siam Sushi i Skolegade

Skolegade 27
8000 Aarhus C
Telefon: +45 86136270
Website:

Book bord her:

 

[mappress mapid=”756″]

Del artikel

Andre læser også