Gratis smørrebrød til alle: Ny frokostrestaurant åbner i Aarhus
Aarhus bliver snart en frokostrestaurant rigere, når AANKL’S slår dørene op på Frederiks Allé 102 tirsdag den 4. juni kl. 8.00.
Stedet kommer både til at byde på surdejsboller med ost, smørrebrød og konditorkager, som altsammen kan tages med på farten eller nydes i den lille butik, der får plads til 10 siddende gæster både uden- og indenfor.
Derudover tilbyder AANKL’S også frokostordninger med klassisk dansk mad lavet fra bunden.
Bag frokostrestauranten står 39-årige Josephine Leth Kaack, der i samarbejde med sin bror og svigerinde, Jes og Marta Leth Kaack, har åbnet AANKL’S.
Med åbningen ønsker Josephine at bringe minderne fra hendes farmors køkken til live.
“Jeg har en stor forkærlighed til dansk mad, og jeg vil gerne hylde min farmor og opskrifterne fra hendes kogebog, som er blevet videregivet gennem generationer.
Vores hjemmesyltede grøntsager og marmelade med bær fra min have vækker minder om hende, og det vil jeg gerne give videre,” siger Josephine Leth Kaack, der de sidste 24 år har arbejdet som køkken- og souschef flere prominente steder i Aarhus.
Lørdag den 1. juni inviterer AANKLS til åbningsfest fra kl. 12, hvor alle kan komme forbi og se det nye sted samt få et gratis stykke smørrebrød.
Klassisk dansk med et twist
Det familiære er et stærkt omdrejningspunkt i den nye frokostrestaurant, hvilket også kommer til udtryk i navnet AANKL’S, som er en hyldest til et værdsat medlem i Josephines familie.
Nemlig Onkel Kanin, som er Josephines datters elskede bamsekanin, der har været en fast følgesvend i familien, siden datteren Amalie Marie var fem år gammel.
“Bamsekaninen symboliserer den kærlighed og omsorg, der også præger maden hos AANKL’S. Dobbelt-A’et er et kærligt nik til min hjemby Aarhus,” smiler Josephine.
Udover det familiære aspekt er lokale producenter, der deler stedets engagement for dyrevelfærd og bæredygtighed, også et vigtigt omdrejningspunkt.
“Vores lokale leverandører forsyner os med et bredt udvalg af kvalitetsprodukter, der danner grundlaget for vores bæredygtige madkoncept og giver os en tæt forbundethed med lokalområdet.
Vores æg kommer fra økologiske fritgående høns , og vores kød er avlet med fokus på dyrevelfærd,” fortæller Josephine.
Alt er lavet fra bunden
AANKL’s udvalg af smørrebrød spænder bredt fra de klassiske stykker med æg og rejer til stedets helt egen hjemmelavede hønsesalat – og lige meget hvilket stykke, du vælger, er prisen altid 55 kroner.
Hver dag fra kl. 08.00 kan du forsyne dig med lækkert brød, og udvalget omfatter formbrød, rugbrød og surdejsstykker – altsammen friskbagt hver eneste dag.
I frokostbutikken kan du også forkæle dig selv med lækre konditorkager og montren byder på alt fra sprøde cookies til luftige flødekager.
Til at slukke tørsten kan du få et glas hjemmelavet lemonade eller en håndbajer fra Hancock.
“Det er vigtigt for mig, at alt er lavet fra bunden – lige fra rullepølsen og marmeladen til frikadellerne og mayonnaisen. Alt, hvad vi tilbyder, er lavet med en dyb respekt for tradition og kvalitet tilføjet et lille twist.
Det viser sig også i butikkens indretning, som byder på dansk design med finurlige detaljer, som skaber hyggen,” fortæller Josephine.
Du kan besøge AANKL’S på Frederiks Allé 102 hver dag fra kl. 08.00 til 15.00.