Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Årets julenyhed: Nu opføres kæmpestor kunstskøjtebane i Tivoli Friheden

Af Freja Dumont

Under Jul i Friheden kan man – ligesom Bambi – komme på glat is og nyde en magisk tur på den 270 kvm. store udendørs kunstskøjtebane, der opføres foran parkens nye scene med et 5 meter højt juletræ placeret midt på banen.

Nyheden er ekstra belejlig set i lyset af, at den store skøjtebane foran Musikhuset i år sløjfes grundet de stigende energipriser.

Det problem har Tivoli Friheden dog i midlertid fundet en løsning på.

Erstatter is med genanvendelige plader

Planen om den store skøjtebane har været i støbeskeen længe, men blev tidligere i efteråret droppet for at reducere el-forbruget.

Derfor valgte Tivoli Friheden i stedet at erstatte isen med det ypperste materiale inden for genanvendelige, syntetiske plader, der med sit lave friktionsniveau giver fornemmelsen af at have is under fødderne.

De genanvendelige plader skaber en glat hvid overflade, der til forveksling ligner is; dog adskiller banen sig fra en klassisk is-skøjtebane ved, at den ingen energi forbruger.

Og når Jul i Friheden og kunstskøjtebanen pakkes ned den 30. december, så vil banen kunne genopføres og genbruges igen og igen.

Man er velkommen til enten selv at medbringe skøjter eller leje et par. 

En ansvarlig jul                             

Når mørket falder på, bryder julelyset frem. Og det vil det naturligvis gøre igen i år til Jul i Friheden.

Tivoli Friheden følger dog energi-situationen meget nøje og arbejder løbende på at optimere lys-opsætningen, så parken i fællesskab med besøgende gæster kan sænke energiforbruget og samtidig nyde de smukke jule- og lysoplevelser.

Siden Jul i Friheden blev indført tilbage i 2016, har parken indkøbt og investeret i LED lys, der både sikrer længere levetid og et lavere energiforbrug.

Som noget nyt i år vil Danmarks måske højeste juletræ kun være belyst med julelys inden for parkens åbningstid, modsat tidligere år, hvor lyset har skabt julestemning hele døgnet.

Del artikel

Andre læser også