Årets line-up er det hårdeste nogensinde – kampen for en bedre hotdog
Aarhus har fået tilnavnet hotdoggens by. Paradoksalt, når byen kun har middelmådige dogs at byde på. Men det kan kun gå en vej, og det er fremad. Årets store madbegivenhed i Aarhus er Hotdog DM. En stor dag for alle, som elsker mad – og ikke mindst en god dog. I år er nyheden, at der er indført en innovativ kategori. Den kommer som følge at sidste års konkurrence. Her kunne den mest populære dog ikke vinde, da den lå for langt fra doggens grundidé. Spændende at se, hvad det gør ved kokkens kreativitet.
Ole Troelsø var bagmanden
Idémanden bag Hotdog DM, gastronomiredaktør Ole Troelsø, grundlagde konkurrencen under navnet Børsens Hotdog Challenge. Navnet var ikke just mundret og klingede ikke så godt i jydernes ører, så det blevet efterfølgende ændret til Hotdog DM.
Årets pølsefight
Ole Troelsø fortæller om deltagerlisten til årets pølsefight: “Årets line-up er det hårdeste nogensinde. Veteranen Paul Cunningham, hvis sår fra nederlaget i fjor, der endnu ikke er lægt, er atter i kamp mod Bocuse d’Or sølvvinderen og regerende mester Jeppe Foldager. Hotdogfaderen Thomas Herman stiller endelig op til det, han selv inspirerede til, da han opfandt gourmet hotdoggen på Nimb i Tivoli. Timm Vladimir kommer med sorte pølser, og de unge smørrebrødskometer fra Øl & Brød er også på plads.
Det nye stjerneskud, Bryan Francisco
Det samme er det nye stjerneskud Bryan Francisco fra restaurant Tree Top i Vejle,” forklarer Ole, der i år særligt peger på hjemmebaneholdet, som nye favoritter. Aarhus er som hjemby for Hotdog DM blevet pølsernes by, og muligheden for at få trofæet hjem er større end nogensinde: ”Byens nye, gastronomiske konger lader ikke københavnerne slippe afsted med at sejre i Hotdoggens by, og derfor stiller byen med en vanvittigt stærk duo, ganske vist på hvert sit hold.
Den gastronomiske kæmpe og lokale gourmet-stormester, Jesper Koch, vil vise, hvordan man lægger pølse i brød. Det samme vil Nicolas Min Jørgensen, køkkenchef på Substans. Jesper Koch er for alvor kommet tilbage i den gastronomisk elite, med brøderne Kochs nyåbnet Restaurant Koch på havnen i Aarhus. Den trækker fuld hus, både når det handler om stjerner og gæster.
Hotdog DM startede med en frustration
Initiativet om Hotdog DM er startet af Børsens gastronomiredaktør og madanmelder Ole Troelsø, fordi han var frustreret over den danske pølsevogns deroute. Helt forståeligt. Vi er mange, som skylder Ole Troelsø meget, fordi han, som den første, tog kampen op for en bedre dog.
”Pølsevognen var ved at forsvinde, fordi alt for mange solgte pølser og hotdogs i elendig kvalitet. Men pølsevognen er det danske gadekøkken. Min idé var meget simpel. At få nogle af landets bedste kokke til at kaste deres kærlighed og stjernestøv på hotdoggen. For uanset om du er høj eller lav, uanset om du som kok laver gåselever og pighvar til hverdag, så mødes vi alle, når aftenen er slut i pølsevognen”, forklarer Ole Troelsø, som glæder sig til at opleve kreationerne fra det stærke deltagerfelt, og som er begejstret for at se den positive udvikling og stigende interesse for hotdoggen.
Der er noget at arbejde med
På et meget konkret spørgsmål til Ole Troelsø om, hvorfor vi ikke har set flere gourmet og moderne hotdogs i de danske pølsevogne, svarer han: Måske har de etablerede leverandører for godt fat i markedet. Jeg tror, at street food bølgen med foodtrucks kommer til at løfte med bedre pølser og generelt bedre råvarer. Lad os håbe, at Mr. Dog får ret her. Niveauet for dogs i Østjylland er lav, også alt for lavt og konservativt.
Se programmet her