Årets Sild 2018: Kähler Spisesalon sætter alt ind på den bedste sild
Køkkenchefen hos Kähler Spisesalon, Jannik Aas Sloth, er kaptajnen på årets silde-team Kähler, som også tæller de to kokke, Mikkel A. Rosendahl og Kristian Baun. Årets Sild er en tilbagevendende begivenhed, som foregår i Hirtshals. Kähler Spisesalon er fast deltager i den årlige konkurrence.
Årets Sild
Konkurrencen hvor en række af Danmarks bedste frokost- og smørrebrødsrestauranter konkurrerer om at kreere det fornemste stykke smørrebrød med marinerede sild af den gammeldags modnede slags. Årets Sild 2018 kåres traditionen tro på Nordsøen Oceanarium søndag den 8. april mellem kl. 12.00 og 16.00.
Et stærkt felt
Sidste år var der 8 restauranter, som deltog. I år er der 10. Det er alle smørrebrødsrestauranter, på nær Restaurant Møf i Aarhus, som ikke er i denne kategori. Det vil sige, at det er folk, som dagligt arbejder med sild. Det gør bare udfordringen endnu større. Restauranter som Remouladen i Vejle, Schønnemann, Palægade, Tårnet på Christiansborg og Almanak i København er blandt deltagerne.
Den modnede danske sild er høj klasse
Jannik Aas Sloth elsker selv sild, men erkender også at der er mange unge, der ser et stykke med sild som en slags “gammel-mands-spise”. Det er synd, og derfor arbejder Jannik Aas Sloth med at give silden en moderne twist og en smag, som “vi” gamle ikke forbinder med sild. Det har han arbejdet med i flere år. Sild er måske en lidt overset fisk, som smager himmelsk. Jeg elsker at arbejde med den, fortæller Jannik Aas Sloth.
Det bliver en sommersild
Jannik Aas Sloth og resten af holdet på Kähler Spisesalon har forberedt sig godt og grundigt. Silden i år er sommersild. En gammeldags modnet sild. I år er det danske sild og ikke norske sild, som det var sidste år. Team-Kähler fokuserer på råvarerne omkring klitterne ved Vesterhavet. Her er det hypen, enebær, tang og vild honning, som på en eller anden måde indgår i årets sild. Silden kommer på menukortet hos Kähler Spisesalon på et tidspunkt – og det er uanset, hvem der vinder Årets Sild 2018.
En hyldest til håndværket
Konkurrencen hylder den gammeldags modnede sild, der er minimum 6 måneder undervejs, hvor modningen tilfører betydeligt mere smagsrigdom og fylde end de typiske lynmodnede og syrnede sild. Vinderens sild kommer på glas og bliver solgt i Coops butikker.
Ingen sild uden bjesk når man er i Hirtshals
Sammen med konkurrencen præsenteres også Årets Bjesk 2017, der blev kåret under Hirtshals Fiskefestival sidste år. Der er også stolte traditioner bag fremstillingen af bjesk. Enhver på egnen har sine egne opskrifter, men legendariske Signe Hansen slog alle i sin iver og mangfoldige bjeskfremstilling. I dag videreføres hendes arv af Hirtshals Museum og De Danske Spritfabrikker i samarbejde.