Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Om få dage: Aarhus Airport åbner ny rute til europæisk hovedstad

Af Jonathan Sten Drivsholm
Foto: Aarhus Airport
Foto: Aarhus Airport

Et af verdens førende lavpris-flyselskaber slår snart landingsstellet ud i Aarhus Airport.

Ungarske Wizz Air præsenterer en helt ny direkte rute til Bukarest, der går i luften torsdag d. 29. september 2022.

Vi håber, vi kommer til at åbne ruter til andre spændende destinationer sammen med Wizz Air

Brian Worm, direktør i Aarhus Airport

Samarbejdet med flyselskabet har været undervejs et stykke tid og er et direkte resultat af lufthavnens intensive arbejde med at udvide antallet af direkte ruter fra Aarhus Airport.

Østeuropas Paris, som er Bukarests kælenavn, har længe stået på ønskesedlen, og det er ikke kun med afsæt i, at byen er et alternativt bud på en eksotisk storbydestination.

Den nye rute er også relevant for internationale virksomheder og de mange rumænere i Jylland.

Byder på overvældende arkitektur

Aarhus Airport’s direktør ser den nye rute som en start på et godt samarbejde med Wizz Air, der forhåbentlig vil kaste flere destinationer af sig på den lange bane.

”Vi er meget glade for, at Wizz Air nu lander i Aarhus Airport med en direkte rute til Rumæniens hovedstad. Flyselskabet er tiltrukket af det store antal potentielle rejsende, der er i Aarhusområdet, og vi håber, vi kommer til at åbne ruter til andre spændende destinationer sammen med Wizz Air.

Bukarest er en rigtig god start. Byen er en undervurderet perle i rækken af storbydestinationer, der er tætte relationer mellem dansk erhvervsliv og Rumænien, og endelig er forbindelsen et stort aktiv for de ca. 16.000 rumænske borgere, som er bosat i Midt- og Nordjylland,” siger Brian Worm, direktør i Aarhus Airport.

Bukarest er autentisk og rig på grønne åndehuller, kultur, historie og kunst. Overalt ses en overvældende arkitektur med et vildt miks af arkitektoniske stilarter – en blanding af Paris-inspirerede bygninger af franske arkitekter, socialistisk klassicistiske lagkage-bygninger, østblokkens brutalisme, plattenbau og postmoderne arkitektur.

Parlamentet er absolut den største attraktion i Bukarest. Det er Rumæniens tidligere diktator Nicolae Ceausescus palads med mere end 1.000 overdådigt udsmykkede rum. Paladset er verdens næststørste administrative bygning kun overgået af Pentagon i USA.

Om få dage: Aarhus Airport åbner ny rute til europæisk hovedstad
Ungarske Wizz Air præsenterer en helt ny direkte rute til Bukarest fra Aarhus Airport hver torsdag og søndag fra den 29. september 2022. Foto: Loan Panaite

Derudover bør man opleve Ateneul Roman, kongeslottet samt Stavropoleos kloster og kirke bygget i starten af 1700-tallet.

Fyldt med trendy spisesteder

Pengepungen rækker rigtigt langt i Bukarest, og den rumænske hovedstad er et mekka, hvis man er fan af antik- og vintageshopping, ligesom man heller ikke skal lede længe efter luksuriøse forretninger.

I området Calea Dorobanti, hvor nogle af Bukarests bedste butikker ligger, er der også fyldt med trendy caféer, barer og restauranter med både internationalt og lokalt islæt.

Wizz Air ser frem til at sende de første østjyder af sted til Bukarest.

”Vi er glade for at præsentere en ny rute fra Aarhus Airport til Bukarest i Rumænien. Den direkte rute understreger vores stærke engagement i at skabe flere attraktive rejsemuligheder fra Danmark. Vi glæder os til at byde østjyske passagerer velkomne ombord på vores moderne fly,” siger Paulina Gosk, Corporate Communication Manager i Wizz Air.

Aarhus Airport er den tredje lufthavn i Danmark, som Wizz Air tjekker ind i.

Den direkte rute går i luften med to ugentlige eftermiddagsafgange torsdag og søndag. Flyvetiden mellem Aarhus Airport og Bukarest Otopeni Airport er 2 timer og 45 minutter.

Del artikel

Andre læser også