Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Aarhus Airport: Historisk stort underskud på 33 millioner kroner

Underskuddet på 33 millioner kroner i Aarhus Airport er mindre end ventet. Bestyrelsen ser lyst på årsregnskabet, der vidner om massive investeringer i en ny og international profil.

 

Aarhus Airport kom som ventet ud af 2018 med røde tal på bundlinjen. Det fremgår af lufthavnens netop godkendte årsregnskab, der viser underskud på 33 millioner kroner. Det er to millioner kroner mindre end forventet. Bestyrelsen er tilfreds med resultatet, som afspejler lufthavnens markante investeringer i ruteudvikling.

 

”Lige nu investerer vi kraftigt i ruteudvikling, og vi er fuldt bevidste om, at vi først ser effekten nogle år ude i fremtiden. 2018 gav et forventet underskud på trods af stor fremgang i trafik- og passagertal, men vi glæder os over, at resultatet er bedre end ventet. Det kræver yderligere investeringer at nå vores vækstmål, og vi kalkulerer med røde tal nogle år frem,” siger direktør i Aarhus Airport, Peer H. Kristensen.

2018 var et stærkt passager-år for den østjyske lufthavn. Hver eneste måned af 2018 bragte passagerrekorder sammenlignet med trafiktallene for 2017, og samlet nåede lufthavnen en fremgang på 31 procent. Samtidig blev 2018 året, hvor udenrigstrafikken for første gang overgik indenrigstrafikken som det største marked.

 

Passagerfremgangen er båret af de seneste års massive ruteudvidelse og samarbejdet med nye og internationale flyselskaber, herunder SAS og easyJet. Indsatsen har været i gang siden 2016, men den økonomiske effekt skal måles på den lange bane, forklarer lufthavnsdirektøren.

”Flyselskaberne får ofte store rabatter for at satse på en ny rute eller lufthavn. Normalvis betaler selskaberne først fuld takst to-tre år efter opstart. Derfor har vi sat foden på speederen i tiltrækningen af nye flyselskaber, mens afkastet fra de seneste års ruteudvikling rykker tættere på,” siger han.

I april præsenterede Aarhus Airport ny ejerkreds og bestyrelse, og i maj tiltrådte Peer H. Kristensen som ny direktør. Lufthavnen forventer at fastholde sidste års positive udvikling gennem 2019, og vækststrategien sigter mod at tredoble passagertallet til 1,5 millioner frem mod 2024.