Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Ikke overraskende: Aarhus Airport lander nyt gigantisk underskud

Af Jonathan Sten Drivsholm
PR-foto
PR-foto

Nok vælger flere og flere at flyve fra Aarhus Airport, men lufthavnen formår fortsat ikke at skabe sorte tal på bundlinen.

For selvom man sluttede 2023 af med en passagerfremgang på 29% i forhold til året før, lider den østjyske lufthavn stadig under et stort millionunderskud.

I det nye årsregnskab, der lige er godkendt, lyder underskuddet på hele 83,2 millioner kroner.

Resultatet er en anelse bedre end sidste år, hvor lufthavnen præsenterede et underskud på 86,3 millioner kroner.

“Intet overraskende i tallene”

Ifølge en pressemeddelelse fra Aarhus Airport anser bestyrelsen resultatet som tilfredsstillende.

”Der er intet overraskende i tallene. Bestyrelsen følger den vedtagne forretningsplan.

Vi arbejder målrettet for at tiltrække nye ruter til lufthavnen og nå vores ambition om at tredoble antallet af gæster inden udgangen af 2029.

Det kræver store investeringer i både anlæg og ressourcer at geare lufthavnen til at håndtere mere end 1,5 millioner passagerer, og vi forventer at være i mål med sidste del af totalmoderniseringen i 2025,” udtaler Lars Dige Knudsen, bestyrelsesformand for Aarhus Airport.

Hos lufthavnen havde man i forvejen forventet et negativt resultat, på trods af at 542.958 rejsende gik igennem terminalerne i 2023, hvilket er det højeste antal passagerer siden 2012.

Flere nye ruter på vej

I april var Aarhus Airport vært for Europas største ruteudviklingskonference, Routes Europe 2024, hvor lufthavnen blev vist frem for 1.200 beslutningstagere i luftfartsbranchen.

Det har givet ruteudviklingen et skub i den rigtige retning.

Aarhus Airport oplyser, at der er gang i dialoger med flere flyselskaber om at udvide rutenetværket, hvilket styrker troen på, at målet om 1,5 millioner rejsende om året bliver nået inden for de næste 3-4 år.

”Kapacitetsudfordringer i flybranchen gør, at passagertilvæksten aktuelt ikke følger potentialet. Vi har ikke nok flysæder til rådighed, men til gengæld er flyene til og fra Aarhus Airport mere fyldte.

Passagervæksten skal opnås gennem et større og stærkere rutenetværk, så vi kan hente de passagere hjem, som lufthavnen i dag lækker til Hamborg og København,” lyder det videre fra bestyrelsesformand Lars Dige Knudsen, der forventer en vækst i 2024 på op mod 10 procent sammenlignet med 2023.

Aarhus Airport er midt i en restrukturering af kapitalforholdene, og ifølge lufthavnen har man en konkret dialog med en seriøs potentiel investor.

Lufthavnen har netop meddelt eksklusivitet til denne investor med henblik på gennemførelse af en såkaldt due diligence i løbet af 3. kvartal. Der ventes, at der kommer en afklaring i løbet af efteråret.

Aarhus Airport forventer fortsat, at der genereres overskud fra den primære drift i 2026.

Del artikel

Andre læser også