Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Et af Aarhus’ ældste: Gymnasium fejrer 90 års jubilæum

Af Jonathan Sten Drivsholm
Foto: Århus Akademi
Foto: Århus Akademi

Når studenterne til sommer kaster deres røde og blå huer op i luften foran Vandtårnet ved Randersvej, bliver det som den 90. studenterårgang fra Århus Akademi – byens tredjeældste gymnasium.

Der er sket meget siden, Århus Akademi startede som et studenterkursus i en lejlighed i Guldsmedgade tilbage i 1930erne, men gymnasiets DNA er stadig det samme.

”Vi tilbyder stadig STX på 2 år, men er i dag også et stort HF-gymnasium med en helt unik profil som et 2-årigt gymnasium” forklarer rektor Mette Jespersen.

Løfter niveauet markant

Gymnasiet har siden 1970 hørt hjemme ved siden af det smukke vandtårn på Randersvej, som i dag huser skolens musiklokaler.

Men selvom undervisningslokalerne har gennemgået en stor udvikling, er gymnasiets særlige kendetegn og styrker stadig de samme:

Et brændende ønske om at give unge mennesker en god uddannelse og en fantastisk gymnasietid – og at gøre eleverne endnu dygtigere, end da de startede på gymnasiet.

Et af Aarhus' ældste: Gymnasium fejrer 90 års jubilæum
Foto: Århus Akademi

”Igen i år er vi et af de gymnasier i landet, som løfter elevernes faglige niveau mest – en delt 6. plads! – hvilket vi er vildt stolte af” forklarer vicerektor Tine Ørum Secher, der fortsætter:

”Vi er særligt stolte af, at vi løfter alle elevers faglige niveau – alle bliver bedre af at gå på Århus Akademi uanset deres faglige forudsætninger, når de starter.”

Gode relationer er afgørende

Og det er ikke et tilfælde, at Århus Akademis elever bliver dygtigere af at gå på gymnasiet – det kommer man ikke sovende til.

De seneste to år har lærere fra Århus Akademi været indstillet til Politikens Undervisningspris, som eleverne selv nominerer lærerne til, og sidste år modtog Christina Dam Kissmeyer særprisen for sit arbejde med at ”knække koden til matematik” for eleverne.

Det faglige kan dog ikke stå alene, da faglig og social trivsel hænger sammen, hvilket gennemsyrer tilgangen til undervisningen og eleverne på Århus Akademi.

”Det er afgørende for mig, at have en god relation til eleverne – det er afgørende for, at eleverne lærer noget og føler sig trygge ved det,” forklarer Rasmus Sørensen, som er underviser og læsevejleder for bl.a. skolens ordblinde elever.

Denne tilgang går bestemt ikke ubemærket hen hos eleverne.

Et af Aarhus' ældste: Gymnasium fejrer 90 års jubilæum

”Man har et helt andet forhold til lærerne end i folkeskolen eller på efterskolen. Man er mere ligeværdige og på lige fod med sine lærere – man får et virkelig godt forhold til dem,” forklarer Liva Bo Holmboe, som læser HF Science, men også er aktiv i festudvalget og gymnasiets tutorkorps.

Alberte Thyge Handberg, som læser STX på andet år, uddyber:

”Skolen har en god, uhøjtidelig tone, som gør at der ikke er langt fra elev til lærer eller ledelse.”

Stor dobbeltfest i vente

Imens eksamen nærmer sig, gør lærere og elever klar til en dobbeltfest fredag den 17. maj. Skolens 90 års jubilæum fejres nemlig samme dag, som de kommende studenter skal til galla og danse Lanciers.

Både nuværende og tidligere elever samt ansatte og samarbejdspartnere er inviteret til jubilæumsfejringen, som man kan tilmelde sig via linket her

”På samme dag samler vi både nuværende og tidligere generationer af studenter og lærere, og fejrer sammen vores jubilæum – det, synes jeg, er en smuk måde at markere vores gymnasiums historie og fremtid,” fortæller rektor Mette Jespersen.

Efter jubilæums- og gallafesten venter næste års ansøgere på at blive optaget på nogle af de ledige pladser, som man stadig kan ansøge om – og dermed blive en del af den 91. årgang, som starter på Århus Akademi.

Er du interesseret i at blive elev på gymnasiet, kan du læse mere og tilmelde dig en rundvisning lige her

Del artikel

Andre læser også