Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Aarhus vil styrke bæredygtigt byggeri

Hvordan gør vi byggeriet mere bæredygtigt? Det er temaet, når Aarhus Kommune Building Green løber af stablen den 3. og 4. april i Centralværkstedet. Aarhus Kommune er med på konferencen og inviterer til debat, dialog, byvandring og et grønt spil ludo.

 

Aarhus Kommune har et mål om at være CO2-neutral i 2030. For at nå målsætningen skal byggeriet med på den grønne vogn. Bygninger står i dag for cirka 40 procent af det danske energiforbrug, og byggebranchen genererer 35 procent af Danmarks affald.

 

”Frem mod 2030 er forventningen, at Aarhus vokser med 50.000 indbyggere. Byen skal fortættes, og det skal ske på en både miljømæssig, økonomisk og social bæredygtig måde. For at indfri Aarhus’ ambitioner på klimaområdet, er det afgørende, at vi arbejder med vidensdeling og kompetenceopbygning i byggebranchen. Samtidig skal vi som kommune turde stille krav til branchen. Krav er nemlig ikke en spændetrøje, men er derimod med til at drive udviklingen i branchen,” siger formand for Teknisk Udvalg, Keld Hvalsø, der også holder åbningstalen, når Building Green Aarhus slår dørene op i Centralværkstedet den 3. april.

Han bakkes op af rådmand for Teknik og Miljø i Aarhus Kommune, Bün- yamin Simsek: ”Klimaudfordringerne giver os en lang række muligheder, som vi skal forstå at udnytte. En af dem er vores byggebranche, hvor arbejdet med den grønne omstilling giver branchen en mulighed for at udvikle nye for- retningsmodeller, som kan sikre, at danske byggeløsninger også i frem- tiden, hører til blandt de mest nyskabende og avancerede i verden,” siger han.

Ludo om grøn innovation Udover en lang række debatter og oplæg, kan man på Go Green with Aarhus-scenen opleve en nytænkt udgave af det klassiske familiespil, Ludo. Her vil Aarhus Kommune blænde op for ludospil i kæmpeformat, hvor blandt andet iværksættere vil vise deres vej fra idé til produktion af grønne produkter. Spillepladen fører iværksætterne gennem forskellige faser i produktudviklingen, og det skal inspirere tilskuere til selv at springe ud i grøn innovation.

Derudover kan man møde Aarhus Kommunes Bæredygtighedsudvalg. Det sker på Aarhus Kommunes stand på konferencen, hvor medlem af udvalget, Eva Borchorst Mejnertz, står klar til at svare på spørgsmål om Aarhus’ vej mod CO2-neutralitet. Hvis man trænger til frisk luft, inviterer Aarhus Kommune også til en byvandring på Sydhavnen, som rummer mange eksempler på bæredygtige byudvikling.

 

Fakta om Building Green Aarhus Det er tredje gang Building Green afholdes i Aarhus. Du kan downloade programmet og tilmelde dig konferencen her (http://buildinggreen.eu/aarhus/) FN’s verdensmål, byggeløsningers miljøeffekter og det bæredygtige byrum. Det er nogle af de ting, der er i fokus på årets Building Green i Aarhus. Building Green er en byggekonference- og messe, der samler byggeriets grønne aktører. Formålet er at udveksle viden om bæredygtige og energieffektive bygninger og at skabe netværk som grobund for fremtidens grønne byggeri. I løbet af de to dage afholdes paneldebatter, ekspertoplæg og aktiviteter på tre scener rundt i Centralværkstedet, hvor der også vil være udstillinger af bæredygtige produkter. Bæredygtig byudvikling er en vigtig byggesten i fremtidens Aarhus, og derfor er Aarhus Kommune Building Greenpartner.