Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Aarhus-band hyldes: ”Danmarks bedste liveband lige nu”

Af Freja Dumont

”Zar Paulo kan meget vel være Danmarks bedste livenavn lige nu” er ikke den eneste imponerende overskrift, den dansksprogede rock-pop-kvintet fra Aarhus har skabt denne sommer. 

Det unge band, bestående af fem venner fra Aarhus, har udelukkende modtaget fem- og seksstjernede anmeldelser for deres liveshows på de danske festivaler. 

Senest kvitterede MigogAarhus’ anmelder med 5 stjerner og ordene “Koncerten på Stjernescenen torsdag aften var en medrivende musikalsk magtdemonstration. En magisk optræden, som i vores øjne skal have topkarakter” om bandets nylige optræden på Smukfest.

Med top-anmeldelser, stort fremmøde og euforisk publikumsjubel har Zar Paulo for alvor løftet øjenbryn hos de danske festivalgængere og anmeldere, og bandet har markeret sig som et af de mest bemærkelsesværdige navne på den danske musikscene i år. 

Hvis ikke dét mest bemærkelsesværdige navn. I dag har bandet meldt ud, at der kun er få billetter tilbage til deres koncerter på VEGA og Train i efteråret 2023.

Stribevis af topanmeldelser denne sommer

”Hvem er Danmarks bedste liveband? (”…”) tillad mig at smide et andet navn i puljen: Zar Paulo.”

Sådan anmeldte Soundvenues skribent Zar Paulos propfyldte koncert under First Days på Roskilde Festival, hvor folk sad ”på skuldrende af hinanden i bar overkrop og svingede t-shirten, som var det verdensstjerner, der stod på scenen. 

Nordjyske skrev efterfølgende, at ”Danmarks bedste nye band blæste alle omkuld”, da Zar Paulo besøgte Nibe Festival et par dage senere.

Da bandet tidligere på sommeren optrådte på Aarhus-festivalen SPOT tildelte både GAFFA og Soundvenue koncerten seks ud af seks stjerner for “karrierens bedste koncert. Og for den sags skyld den bedste koncert, jeg nogensinde har set på SPOT Festival.”

Efter bandets optræden på Northside, skrev Jyllands Posten at ”Zar Paulo var som skabt til Northside” og gav koncerten fem stjerner.

Og sådan efterlod Zar Paulo anmeldere og publikummer show efter show, når kvintetten fra Aarhus havde besøgt festivalerne rundt i landet.

Står også bag anmelderrost album

Det undertippede band Zar Paulo fyldte pladserne på de danske festivaler, hvor mange tusinde mennesker har danset med under gruppens eksplosive liveshows. Tidligere i 2023 (red. april) udgav bandet deres debutalbum under titlen ’Elendig Software’. 

Et album som også er blevet rost af landets musikanmeldere.

Zar Paulos koncertsommer blev for alvor indledt på Northsides største scene i start juni. Op mod 20.000 publikummer var mødt op for at overvære, om det lokale band kunne leve op til den hype, der har floreret omkring Zar Paulo siden udgivelsen af debutalbummet ’Elendig Software’ med singlerne ”Klap For Fædrelandet”, ”Tiger”, ”Ik’ gå så langt” og ”Tæt På Paradis”. 

Og her kvitterede Jyllands-Posten altså med fem stjerner og ordene”Danmarks nye store popband var som skabt til Northside”

Til efteråret spiller Zar Paulo turnéen ”Elendig Software Tour”, der bringer bandet rundt på 22 spillesteder i hele landet.

Zar Paulo består af Emil Vammen (vokal), Johan Horsmans (guitar), Tobias Schou (trommer), Martin Kleberg (keyboard), Anton Breinbjerg (bas). De mødte hinanden på efterskolen, læser nu på universitetet og er alle bosat i Aarhus.

Del artikel

Andre læser også