Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Kæmpe anerkendelse: Aarhus-bibliotek blandt verdens bedste

Af Jonathan Sten Drivsholm
Gellerup Bibliotek. PR-foto
Gellerup Bibliotek. PR-foto

Der er i alt fire vidt forskellige nominerede til prisen som årets bedste nye bibliotek i verden – og prisen kan meget vel ende i Aarhus.

Gellerup Bibliotek, som blev indviet i december, er nemlig blandt de nominerede.

Det står klart, efter den internationale jury har indsnævret feltet af ansøgere – i form af 20 biblioteker fra 17 forskellige lande – til de fire, som lever bedst op til kravene for at vinde prisen.

Kæmpe anerkendelse: Aarhus-bibliotek blandt verdens bedste
Missoula Public Library i USA.

Af en pressemeddelelse fremgår det, at de nominerede biblioteker udmærker sig ved bl.a. at inddrage omkringliggende natur samt anvende moderne og bæredygtige løsninger i konstruktionen såvel som i den daglige drift.

“Nye biblioteker over hele verden har stort fokus på bæredygtige løsninger, involvering af lokalsamfund og spændende digitale muligheder.

Feltet af de nominerede biblioteker viser spændvidden i denne udvikling; med små innovative biblioteker til store prestigebyggerier med høj wow-effekt,” lyder det fra Jakob Lærkes, som er formand for juryen.

Stærke danske forbindelser

Udover Gellerup Bibliotek er de nominerede Missoula Public Library (USA), Ogre Central Library (Letland) og Ithra Library (Saudi Arabien).

Kæmpe anerkendelse: Aarhus-bibliotek blandt verdens bedste
Ithra Library i Saudi Arabien.

Det er syvende gang, at prisen ‘Public Library of the Year’ uddeles, og skulle Gellerup Bibliotek løbe med den samlede sejr, vil det ikke være første gang, et nyt dansk bibliotek vinder prisen.

Dokk1 vandt nemlig tilbage i 2016.

Gellerup Bibliotek er ligesom Dokk1 tegnet af arkitektfirmaet Schmidt, Hammer og Lassen. Der er tale om et multifunktionelt bibliotek, som er opført med omtanke for miljømæssig, social og økonomisk bæredygtighed.

Kæmpe anerkendelse: Aarhus-bibliotek blandt verdens bedste
Ogre Central Library i Letland.

Prisen for årets bedste nye bibliotek uddeles af den internationale biblioteksforening IFLA, men har stærke danske forbindelser.

Formand for juryen, Jakob Lærkes, er til daglig bibliotekschef for Gladsaxe Bibliotekerne, mens software-virksomheden Systematic, som har hovedkontor i Aarhus, sponsorerer prisen.

Du kan læse mere om de nominerede her

Del artikel

Andre læser også