Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Aarhus-bryggeri konkurs: “De seneste år har været en kamp”

Af Freja Dumont

Højbjerg-bryggeriet Hazy Bear har det sidste år lavet frisktappede kvalitetsøl med øje på de nyeste trends og teknikker.

Men nu er det slut, skriver bryggeriet i et opslag på Facebook.

De indleder med ordene:

“Vi har nogle rigtig triste nyheder. Hazy Bear går konkurs.

Det er ingen overraskelse for folk i bryggeriindustrien, at de seneste år har været en kamp. Med krig i Ukraine, energikrise og stigende omkostninger har det været en kamp og op ad bakke at få en ny virksomhed til at vokse.

Vi har kæmpet til det sidste for at finde en løsning, men nogle gange lykkes det ikke. Vi er så forbandet stolte af de øl, vi har sat ud og forsøgt at presse på for kvalitet og innovation,” skriver bryggeriet bl.a. i Facebook-opslaget.

De opfordrer samtidig til, at man husker at købe dansk øl, så mikrobryggerierne i Danmark har mulighed for at overleve og blive større.

Brød konventioner og blandede stilarter

De tre grundlæggere af Hazy Bear kommer fra Aarhus, og det var derfor også med stor begejstring, da de i november 2022 rykkede deres nomadebryggeri til hjemstavnen i Højbjerg.

Ambitionen var dengang at vise, at god øl godt kan laves vest for Storebælt og drømmen var at blive et af de førende kvalitetsbryggerier i Norden.

Det eksperimentelle bryggeri udfordrede den traditionelle måde at brygge øl på, brød konventioner, blandede stilarter og legede med kemi.

Hazy Bear stod blandt andet bag øl lavet på kaffe, kakao og vanilje samt en øl med smag af chokolade-drømmekage.

Del artikel

Andre læser også