ANNONCE
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Århus byder på høje leveomkostninger: Sådan får du det til at løbe rundt

Af Annoncør

Århus er ikke kun landets næststørste by og en af verdens lykkeligste storbyer. Det er også en af de byer med allerhøjest leveomkostninger. Især boligpriserne ligger i den høje ende sammenlignet med andre storbyer (såvel danske som udenlandske).

Annoncørbetalt indhold leveret af: Santander Comsumer Bank

Århus er altså ikke en billig by at bo og leve i, men grundet storbyens mange goder er der alligevel tusindvis af mennesker, der flytter til den østjyske by, der er kendt som Smilets By, hvert eneste år. Ønsker du også at skabe dig en dejlig tilværelse i skønne Århus, men er du i tvivl, om du kan få økonomien til at løbe rundt, så bliv guidet her på siden.

Det mest banale, men samtidig vigtigste; læg et budget…

Alle mennesker bør både lægge og følge et budget. Det er nemlig alfa og omega, at der er penge til både de sjove ting (cafébesøg, rejser, elektronik og møbler) såvel som de mindre sjove ting (husleje, el, forsikringer, vand, varme og tandlægebesøg).

Det med at lægge et budget giver ikke kun mening for studerende med en lav indkomst, men i lige så høj grad for lønmodtagere, selvstændige erhvervsdrivende og sågar pensionister. Alle mennesker har nemlig brug for et økonomisk overblik for at sikre sig, at der er penge til det hele. Når der er styr på økonomien, så kan man sove roligt og trygt om natten – og dét har en enorm værdi for de fleste danskere.

Kig efter bolig i nogle af de billigere boligområder i Århus

Det ér dyrt at bo i Århus, men du skal ikke nødvendigvis betale hverken 10.000, 15.000 eller 20.000 kr. i månedlig husleje. Der er i hvert fald rig mulighed for at finde en billig(ere) bolig i nogle af yderområderne.

Århus C byder på tårnhøje boligpriser, men bevæger du dig lidt uden for centrum, så vil du få tilbudt en mere overkommelig husleje. Egå, Viby, Brabrand og Højbjerg er nogle af de områder, du kan overveje at kigge nærmere på, hvis du gerne vil holde dine boligudgifter nede.

Skal du låne til dit depositum? Så find et billigt lån

Skal du leje en lejlighed i Århus, hvad end det bliver i centrum eller i et af yderområderne, så slipper du ikke for at lægge et depositum. Depositummet lyder som regel på 3 x månedlig husleje. Lyder den månedlige husleje f.eks. på 10.100 kr., så skal du betale 30.300 kr. i depositum. Ydermere vil du typisk skulle betale både første måneds husleje og forudbetalt husleje (sidste måneds husleje) inden indflytning. Den samlede førstegangsbetaling kan altså løbe op i hele 50.500 kr. (10.100 x 5).

Er det flere penge, end du har stående på kontoen, så kan du overveje at optage et lån. Forsøg dog så vidt muligt at svæve udenom de dyre forbrugslån med tårnhøje renter og gebyrer. Søger du et billigt lån, så tag et privatlån hos Santander.

Få et ekstra job

Er dine udgifter højere end dine indtægter, så bør du forsøge at skære ned på dine udgifter, men kan det ikke lade sig gøre, så forsøg at få et ekstra job. Måske vil din økonomiske kabale kunne gå op, hvis du bare tager et par ekstra vagter om måneden.

Del artikel