Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Aarhus – den medierede by

Af Annoncør

Når mange hører navnet Aarhus, tænker de måske mest på smilets by, universitetsmiljøet og det summende liv i gaderne og langs Åboulevarden. Men det er også en by, der har markeret sig gennem en blomstrende kreativitet, der blandt andet ses i industrier, der beskæftiger sig med markedsføring, design, reklame og videoproduktion. Traditionelt set har det nok været København, der har været epicentret i mediebranchen samlet set – men nu er der altså hård konkurrence fra Danmarks næststørste by, særligt når det kommer til videoproduktion.

Opblomstring er resultatet af et behov for lokale aktører

Mange af de kreative kræfter, der er dukket op fra talentmassen i Aarhus, tilbyder et udvalg af skræddersyede løsninger til både virksomheder fra hele Danmark og til udlandet, hvor den personlige tilgang også er efterspurgt. Tilvæksten af nye lokale aktører kan desuden tilskrives, at teknologien har gjort det muligt at lave dybt professionelle resultater med mere overkommelige midler – så længe det bagvedliggende kreative mindset er i top. Og det kreative og kunstneriske har altid været noget af det, som har været med til at definere Aarhus gennem de sidste mange årtier.

Desuden vil de lokale virksomheder, som har et stigende behov for velproduceret video til blandt andet markedsføring på sociale medier, også helst have et tæt personligt samarbejde med dem, der leverer professionelt videomateriale, og det er nogle af grundene til, at der nu er mange små virksomheder, der tilbyder professionel videoproduktion i Aarhus, og som er rigtigt dygtige til det.

Uddannelsesinstitutioner som naturligt vækstlag

En anden årsag til udbuddet af videografiske ydelser er givetvis, at Aarhus er en spirende universitetsby, hvor der findes masser af kreative kræfter, der forenes med en forståelse for teknologi og æstetik. De forstærkes yderligere af byens mange kunst- og designskoler, hvor de relevante discipliner, der skal til for at skabe effektiv og fængende videokommunikation også dyrkes på allerhøjeste plan af filmskabere, lydmænd, musikere, kunstnere og videoredigeringsfolk. Aarhus har altid været en by, hvor de kreative kræfter hjælper og støtter hinanden i deres arbejde, og derfor er de relevante fagfolk også enormt gode til at finde sammen i konstellationer, der er i stand til at skabe nye udtryk, der kan give både kunstnerisk og kommerciel værdi.

Stort udbud giver mange muligheder

Skal man have lavet video i Aarhus, er der derfor mange muligheder at vælge mellem. Det er derfor en god ide at kigge sig lidt omkring og vælge den udbyder, som man har den bedste kemi sammen med. For er værdierne synkroniseret mellem producent og afsender, er vejen banet for det bedste udbytte. Det gælder uanset, om der er brug for reklamefilm, musikvideo eller videomateriale fra et event.

Del artikel

Andre læser også