ANNONCE
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Aarhus Festuge: Håber stadig på at skabe festlige rammer i byen

Af Freja Dumont

Gennem 10 dage binder Festugen hvert år byen sammen gennem kultur og skaber en kulturel folkefest.

I år løber Festugen af stablen fra den 27. august til den 5. september – så meget ved vi i hvertfald.

Men det er stadig en usikker tid, og med ekspertgruppens seneste udmeldinger om festivaler og større forsamlinger kan årets Festuge formentlig ikke afholdes helt, som vi kender den.

Festugen bliver en realitet uanset

Hos arrangørerne bag Festugen følger de naturligvis udviklingen og myndighedernes anvisninger nøje, og de håber at kunne gennemføre en del af alle de skønne oplevelser, de har i støbeskeen.

“Selvom vi ikke ved, hvordan retningslinjerne ser ud, når vi rammer Festugen, så kommer vi ikke til at planlægge store koncerter med et kæmpestort publikum, som vi nogle år har gjort.

Men arrangementet ligger trods alt så langt henne på sommeren, så vi kan forhåbentligt slutte årstiden af med manér og gode Festugeoplevelser i favnen af Aarhus,” siger Rikke Øxner, direktør for Aarhus Festuge.

Kan ikke løfte sløret endnu

Under normale omstændigheder er Festugens planlægning meget længere fremme på denne tid af året.

Men eftersom intet er ”normalt” i disse tider, er planlægningen også udfordret.

Blandt andet fordi at flere af kunstnerne kommer fra udlandet, og det er stadig uvist, om de kan rejse ind i Danmark, når Festugen løber af stablen.

”En lang række af vores kunstnere går stadig i uvished om, hvad de må og ikke må. Så det er svært at planlægge lige nu.

Men uanset hvad kommer vi til at lave en masse forskellige aktiviteter i hele byen.

På den måde klumper folk heller ikke for meget sammen i større forsamlinger. Vi arbejder også lige nu på, at publikum kan komme ud i byen og se på nogle smukke ting,” siger Rikke Øxner,

Vigtigt det bliver en tryg oplevelse

Udover planlægning af aktiviteter går meget af tiden også med at sikre, at alle restriktioner kan og vil blive overholdt til årets arrangementer.

”Det vigtigste for os er, at det bliver en god og tryg oplevelse for vores gæster at deltage i årets Festuge. Og så håber vi naturligvis på, at vaccineplanen holder, så vi eksempelvis kan holde nogle mindre koncerter på en sikker og forsvarlig måde.

Alt det forventer vi at være klogere om nogle uger, og  vi melder naturligvis noget nærmere ud, så snart vi kan,” siger Rikke Øxner.

Del artikel

Andre læser også