Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Netop afsløret: Aarhus Festuge får ny musikscene

Af Jonathan Sten Drivsholm
Fra venstre Jens Hofman Hansen og Casper Søgaard, hhv. medejer og direktør for Erlings Jazz- og Ølbar, i Byparken, hvor scenen kommer til at være. Foto: Aarhus Festuge
Fra venstre Jens Hofman Hansen og Casper Søgaard, hhv. medejer og direktør for Erlings Jazz- og Ølbar, i Byparken, hvor scenen kommer til at være. Foto: Aarhus Festuge

Madboder, dansetelt, alverdens børneaktiviteter og mange andre gode ting gjorde sidste år Byparken til et levende samlingspunkt under Aarhus Festuge.

Men én ting manglede: Musikken.

Takket være et spændende nyt samarbejde mellem to af byens musikarrangører kan feststemte aarhusianere igen nyde live-musik i hjertet af Aarhus under Festugen.

Det skriver Aarhus Festuge i en pressemeddelelse.

Her opføres den nye scene

Erlings Jazz- & Ølbar og spillestedet Train er nemlig gået sammen om at finde eksperimenterende musik til en helt ny udendørsscene i Byparken.

“Sammen med Train ønsker Erlings at skabe en musikscene i Byparken med skæve rytmer, sprøde toner og masser af sjæl.

Samtidig er vi enormt glade for at kunne tilbyde vores særlige udvalg af specialøl som del af Festugen, så stemningen fra vores lille jazzbar endelig bliver luftet i sommersolen,” lyder det fra Casper Søgaard, der er direktør for Erlings Jazz- og Ølbar.

Samarbejdet med Train og Aarhus Festuge har helt konkret udmøntet sig i den helt nye scene med, der får navnet ‘Hvælvingen’.

Scenen med dertilhørende bar vil være at finde under et stort asketræ i Rådhusparken.

I den centrale park skrev Gnags sidste år rockhistorie til den uofficielle Festugeåbning, men ellers var der ikke musik på programmet i Byparken.

Dét kan du forvente

Siden Erlings Jazz- og Ølbar åbnede på hjørnet mellem Nørreport og Mejlgade i efteråret 2018, har stedet udviklet sig til et gyldent åndehul i Aarhus.

Det er svært ikke at lade sig forføre af Erlings afslappede 30’er-atmosfære, det evigt omskiftelige ølkort af alt fra tjekkiske pilsnere og fuldfede IPA’er til frugtige sours og fandenivoldske stouts og ikke mindst de mange fantastiske jazzkoncerter i stedets intime rammer.

Når Erlings rykker ind i Byparken, følger den særlige stemning såvel som bajerne og jazzen med. Samarbejdet med Train har dog også være med til at give den velfungerende opskrift et ekstra krydderi.

Publikum i Byparken kan således forvente musik med rødder i jazzen, men hvor der eksperimenteres med andre genrer.

Koncerterne arrangeret af Erlings Jazz- og Ølbar og Train kan opleves begge fredage og lørdage i Festugen, hvor der efterfølgende vil være jazz-dj’s, så der ikke er nogen grund til at bevæge sig videre lige med det samme.

Aarhus Festuge skydes i år i gang torsdag den 24. august i Tivoli Friheden, hvor bl.a. to store danske popstjerner optræder.

Læs mere om den store Uofficielle Åbning her

Del artikel

Andre læser også