ANNONCE
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Aarhus Festuge: Kom med til Fodboldens Folkemøde i Aarhus

Aarhus Festuge giver bolden op og sætter fokus på spillets mange facetter til Fodboldens Folkemøde. Med hjælp fra yderst kyndige skribenter, filosoffer og nørder, der alle deler passionen for ’det smukke spil’, tager Festugen tilløb og dribler et skridt tættere på alle de mange emner, der ligger bag, under og over fodbold.

 

Til Fodboldens Folkemøde zoomer vi ind på fodboldens evne til at være mere end blot 90 minutter på grønsværen. Det er nemlig svært at komme udenom sportens relevans til de helt store emner som politik, kunst, filosofi og religion. Vi kigger også nærmere på, hvordan fodbolden er en samlende sport, der skaber fællesskaber på tværs af køn, alder, etniciteter og politisk observans. Uanset om man kan off side-reglerne eller ej. 

Over to dage kan du blive klogere på fodbolden som identitetskaber og kulturprodukt, og hvordan sporten har indflydelse på vores samfund stort set alle steder i verden. I år ses desuden på det specielle bånd kunsten og fodbolden imellem, og hvordan fodbolden dækkes journalistisk nationalt og internationalt.

 

Du kan blandt andet opleve filosof Anders Fogh Jensen, professor Frederik Stjernfelt og fodbolddigter Mads Mygind til en samtale om fodbolderindringer, og hvordan fodbold i perioder kan være det mest meningsfulde i livet.
 

I Øst for Paradis vises filmen ’Das Wunder Von Bern’, som handler om Tysklands mirakuløse fodboldsejr over Ungarn ved VM-finalen i Bern i 1954. Sejren var ikke blot en sportslig triumf, men en begivenhed der gav den tyske nation en kollektiv opløftelse, efter at landet i næsten 10 år havde bearbejdet 2. Verdenskrig.

 

Derudover kan du opleve chefredaktør Hans Krabbe fra Midtjyllands Avis og museumsleder ved Kvindemuseet i Aarhus, Merete Ipsen, til en samtale om dengang i 1971 hvor det danske kvindelandshold vandt VM i fodbold foran 112.000 tilskuere. Hans Krabbe har skrevet en portrætbog om spillerne på det sejrende hold, som danner udgangspunkt for samtalen.

 

Alle arrangementer til Fodboldens Folkemøde er gratis, inklusive filmvisningen i Øst for Paradis.

 

Så om du er roligan med klaphat eller normalt sidder på bænken, når snakken falder på fodbold, inviteres du til at grave lidt dybere i verdens mest populære sportsgren.

 

Du kan se det fulde program her

Del artikel