Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Århus for ungdommen

Af Annoncør

Der er rigtig mange unge mennesker, der bor i Århus. Det er en populær by at studere i, og det er blandt andet derfor, at den tiltrækker ungdommen. Man møder mange unge, som er tilflyttet fra andre steder i Danmark, og mange internationale unge, som er på udveksling i byen. Grundet den store unge befolkning i byen, er det meget populært at flytte til som ung, da byen også er tilpasset til et ungt liv. Der er mange kulturinstitutioner beregnet til unge mennesker.

Byhøjskolen er et eksempel på et tilbud til kunstneriske sjæle og nysgerrige unge mennesker. Det er en daghøjskole med kunst, musik og fotografi, og den er billigere og mere fleksibel at gå på, end de tilsvarende skoler i København. Også barerne bugner med unge friske mennesker, og det er nemt at møde nye venner. Prøv selv at henvend dig til nogen du ikke kender, og se hvor positivt og nemt det kan være.  

Hvordan flytter man til Århus

Selvom huslejen er lavere end i København, så skal man som ung stadig tjene nogle penge til at betale omkostninger for. Mange cafeer, spisesteder og barer søger ofte medarbejdere, og ellers er der også biografer, teatre og koncertsteder. Hvis man ikke har mulighed for at tjene helt nok til at bo inde i den centrale del af byen, er det også meget populært at bosætte sig i en forstad til Århus. Disse områder er mere provinsielle, men en frisk tur på cyklen kan hurtigt tage dig ind til byen. Ellers kører letbanen også langt ud af Århus, så det er også en mulighed.

Nyd forstadens ro

Det kan endda være en fordel at bo et stenkast uden for byen, da der ikke er ligeså hektisk at være. Forstadens ro og natur skaber nogle rare omgivelser, og det kan være nødvendigt, hvis man lever det meste af sit liv i en storby. Man mister dog nogle af de fordele, der også kan være, ved at bo inde i byen. Hvis man skal købe nogle ting man mangler, så er butikkerne ikke nødvendigvis lige så tæt på. Står du fx. og mangler batterier til tv-fjernbetjeningen, så skal du højst sandsynligt op på cyklen og en tur ud i vinden. Men i vores moderne tid kan man også overveje, at bestille det man mangler på nettet. Mangler man batterier, kan man bestille dem på denne side, og få dem hurtigt og billigt leveret hjem. Så det behøver faktisk ikke at være et problem at bo uden for byen.

Del artikel

Andre læser også