ANNONCE
Aarhus havn: Ingen krydstogtgæster i Aarhus foreløbig frem til 30. april
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Aarhus havn: Ingen krydstogtgæster i Aarhus foreløbig frem til 30. april

En række af de planlagte krydstogtanløb i Aarhus er nu aflyst. Det skyldes dels de lukkede danske grænser til og med påske og dels, at nogle af krydstogtrederierne selv har aflyst deres sejladser.

 

Indrejsereglerne til Danmark er som bekendt blev strammet og grænserne er lukket for ikke anerkendelsesværdige formål, og i den sammenhæng hører krydstogtturisme ikke til anerkendelsesværdige formål.

 

”Lige nu kan vi se, at der ikke vil anløbe krydstogtskibe i Aarhus før allertidligst 30. april. Det betyder, at de to første måneder af årets krydstogtsæson i Aarhus derfor er aflyst, og den periode vil muligvis blive forlænget,” fortæller kundechef Nicolai Krøyer, der påpeger, at skibene teoretisk set godt kan anløbe havnen, idet Aarhus havn har modtagepligt af skibe, men at besætningerne og passagererne naturligvis ikke må gå i land.

 

”Men jeg vil mene, at det kun er et teoretisk perspektiv. Jeg kan ikke forestille mig, at et krydstogtskib sejler hertil, hvis ikke der er mulighed for landgang,” siger Nicolai Krøyer.

 

Han har en fornemmelse af, at endnu flere krydstogtanløb kan ske at blive annulleret, idet både passagererne og rederierne aktuelt er meget afventende på grund af den internationale corona-krise.

 

Nicolai Krøyer oplyser desuden, at skibsbesætninger fra udenlandske fragtskibe kun kan komme i land, hvis der er helt særlige behov. Og det Østjyllands Politi, der er myndighed i forhold til behovsvurderingen.

Aarhus havn: Ingen krydstogtgæster i Aarhus foreløbig frem til 30. april

 

 

Del artikel