ANNONCE
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Indtager 1. pladsen: Aarhus kåres igen til Danmarks Bedste Studieby

Af Freja Dumont
Foto: Jan L. Pedersen
Foto: Jan L. Pedersen

De studerende har udvalgt parametrene og redaktionen på studentum.dk har indsamlet data fra alle studiebyerne, og kan endnu en gang kåre de Bedste Studiebyer i Danmark 2022.

Aarhus indtager for andet år i træk førstepladsen, bl.a. på baggrund af et stærkt fagligt og socialt miljø, gode karrieremuligheder og på baggrund af byens charmerende byliv og tilgængelige infrastruktur.

I Aarhus realiseres karrieredrømme

Årets undersøgelse viser, at unge vægter ‘Karriere’ og ‘Transportmuligheder’ højest, når de skal vælge deres kommende studieby.

Netop disse parametre scorer Aarhus næsthøjest på, mens ‘smilets by’ også rangerer højt på parametre som ‘Byliv og ‘Studiejob’.

Undersøgelsen peger på Aarhus som en by med mange muligheder, bl.a. for at realisere karrieredrømme både under og efter uddannelse.

Det høje faglige og sociale miljø på uddannelserne giver de studerende et stærkt udgangspunkt, mens det også er noget, der genkendes blandt lokale virksomheder.

Aarhus rangerer nemlig 2. højest i kategorien ‘Studiejob’, da der i løbet af det sidste års tid er opslået knap 3005 studiejob.

Tallet er over 3. gange så højt som gennemsnittet, og det bliver kun overgået af hovedstaden.

Også de efterfølgende karrieremuligheder taler for at starte på en uddannelse i Aarhus. Med en forventet startløn over gennemsnittet, over 31.000 opslåede jobs i løbet af det sidste år, og et forventet lønhop på 45% efter 10 år, scorer Aarhus 2. højest på ‘Karriere’-parameteret og stiller dermed skarpt på Aarhus som en by, hvor karrieredrømme realiseres.

Aarhus’ charmerende byliv tiltaler unge

Selvom karriere er vigtigt, er livet mere end faglighed, jobs og karriere.

Derfor er det også en væsentlig faktor, at det høje faglige niveau akkompagneres af et socialt miljø i top, et charmerende og pulserende byliv, samt en by med gode muligheder for at komme fra A til B.

Byens mange seværdigheder, events, hyggelige stræder og nemme transportmuligheder skaber på de ideelle rammer for studerende i byen.

Og selvom Aarhus er Danmarks 2. største by, er byen kendetegnet af den jordnære og venlige jyske sjæl, der får det sociale miljø til at blomstre i byen.

Noget tyder derfor på, at Aarhus består af en ideel kombination af storbyens fordele og en veltempereret sindsstemning.

De mange muligheder for både karriere, transport og kulturelle oplevelser fremhæver derfor Aarhus som den ideelle by at studere i, og som vinder af Årets Studieby 2022.

De unge står overfor et svært valg

Det er en afgørende og svær beslutning for mange unge at skulle træffe valget af deres  kommende studie og dermed også studieby.

Der er mange forhold, der skal tages stilling til – lige fra adgangskrav og bolig til jobsikkerhed og netværk i byen.

studentum.dk arbejder dagligt med at hjælpe unge med at finde den rette uddannelse. Derfor har vi igen i år lavet undersøgelsen Årets Studieby 2022, der giver unge et overblik over  de danske studiebyer, og hvad de hver især kan tilbyde de studerende.

“Hos studentum.dk er vi stolte over at kunne kåre Årets Studieby i Danmark for fjerde år i træk. Formålet har fra starten af været at hjælpe de unge videre i deres uddannelsesrejse.

Aarhus og København står oftest alene på listen, når unge overvejer studieby, men Danmark har mange flere byer at byde på.

Derfor har vi lavet et overblik, hvor unge kan blive klogere på, hvilke studiebyer der matcher netop deres behov.

Det er nemlig ikke nødvendigvis de største byer, der viser sig at være det rigtige valg, som man også kan se i Årets Studieby 2022”, fortæller Tine Dührr, Communications Manager på studentum.dk.

Her er Danmarks 10 bedste studiebyer 2022

Forud for kåringen har studentum.dk adspurgt unge over hele landet, hvad de prioriterer når de leder efter deres kommende studieby.

Det har resulteret i otte parametre, som studiebyerne  er blevet bedømt ud fra:

Gode karriere muligheder, høj faglighed, følelsen af tryghed, billige boliger, studiejobs, gode transportmuligheder, kultur-, sports- og fritidsaktiviteter og byliv.

Her er listen over Danmarks top 10 bedste studiebyer 2022.

  1. Aarhus
  2. Aalborg
  3. København
  4. Odense
  5. Esbjerg
  6. Herning
  7. Kolding
  8. Bornholm
  9. Horsens
  10. Vejle

Læs om de enkelte studiebyer her eller få indblik i  metoden bag undersøgelsen lige her.

Del artikel

Andre læser også