Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Indtager 1. pladsen: Aarhus kåret til Danmarks bedste studieby

Af Freja Dumont
Foto: Jan L. Pedersen
Foto: Jan L. Pedersen

Tusindvis af unge er i disse måneder i gang med at træffe et af de vigtigste valg i deres liv; hvad skal de studere og hvor? Men hvad er det egentlig de unge leder, når de skal vælge studieby?

Hos studentum.dk spørger de årligt de studerende, hvad de prioriterer højest, når de skal vælge studieby. Her kommer parametre som karrieremuligheder, fagligheden på uddannelsen og transportmuligheder ind som de tre vigtigste.

For tredje år i træk indtager Aarhus førstepladsen, blandt andet på baggrund af gode transportmuligheder, charmerende byliv, gode muligheder for at få erfaring på CV’et og gode karrieremuligheder efter endt uddannelse.

Gode karrieremuligheder og et godt byliv kendetegner Aarhus

Aarhus er en populær studieby blandt unge, og med god grund. Her er både mange forskellige uddannelsesinstitutioner, ligesom de mere end 50.000 studerende giver et pulserende byliv.

Undersøgelsen bag Årets Studieby 2023, viser at Aarhus er et af de steder i Danmark hvor der er flest cafeer, barer mv. – kun overgået af København – hvilket respondenterne i årets undersøgelse har sat til at betyde ret meget for deres valg.

Et andet parameter, som de unge også kigger på, er muligheden for en karriere, både under og efter studiet.

Med en studieby som Aarhus, der både har mange studiejob og muligheder efter endt studie, gør de sig altså særligt attraktive for unge, der også har et økonomisk aspekt i deres søgning på den helt rigtige studieby for dem.

Nye toner fra de unge

De nyeste tal fra Årets Studieby 2023 viser, at de unge i år har lagt særligt vægt på muligheden for transport rundt i byen. Det er altså vigtigt for dem at kunne komme rundt, og i år har dette parameter overhalet både karrieremuligheder og faglighed, som de sidste 4 år ellers har været i toppen, når de unge skulle vælge.

De 714 respondenter har primært været i aldersgruppen 18-25 år, hvilket er en yngre målgruppe end tidligere år.

“Hos studentum.dk er vi rigtig glade for, at vi for femte år i træk har mulighed for at kåre Årets Studieby. Formålet har fra starten været at hjælpe de unge i deres uddannelsesrejse og i valget af kommende studieby.

Vi står med en gruppe unge, der har oplevet lock-down under slutningen af deres folkeskole eller imens de er gået på deres gymnasiale uddannelse.

Hos studentum.dk følger vi de uddannelsessøgende tæt, og det er rigtig spændende at se, hvordan unges prioriteter rykker sig år for år,” fortæller Communications Manager ved Keystone Education Group Danmark; Tine Dührr.

Her er Danmarks 10 bedste studiebyer i 2023

Forud for kåringen har studentum.dk adspurgt unge over hele landet, når det kommer til valget af kommende studieby. Det har resulteret i otte parametre, som studiebyerne er blevet bedømt ud fra:

Gode transportmuligheder, faglighed, gode karrieremuligheder, studiejobs, kultur-, sports- og fritidsaktiviteter, billig bolig, byliv samt følelsen af tryghed.

Her er listen over Danmarks top 10 bedste studiebyer 2023

1. Aarhus
2. København
3. Aalborg
4. Odense
5. Svendborg
6. Esbjerg
7. Vejle
8. Viborg
9. Sønderborg
10. Herning

Læs om de enkelte studiebyer her eller få indblik i  metoden bag undersøgelsen lige her.

Del artikel

Andre læser også