Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Aarhus Letbane: Præsenterer et nyt minus på 83 millioner i årsregnskabet for 2019

I årsregnskabet for 2019 kan Aarhus Letbane sætte en streg under et negativt resultat på minus 83,2 mio. kroner. Det sker på trods af en mindre positiv vækst i omsætningen.

 

Letbanetogene har i sin tid i Aarhus været vældig omdiskuteret med forsinkelser og toge der ikke har kunnet køre med blade og frost på skinnerne. Men regnskabsmæssigt går det lidt bedre for selskabet bag togene.

 

Det viser årsrapporten for 2019 – dog stadig med et dundrende underskud for Letbanen. For selskabet bag sporvognstogene – Letbanen I/S – kan i årsrapporten for 2019 fremvise et underskud på 83 millioner kroner, hvilket er 17 millioner bedre end i 2018, hvor man havde et underskud på 100 millioner.

 

I 2019 rejste 4,45 millioner passager med Letbanen, hvor man skal have med i ligningen, at Grenaabanen kun var i drift i 8 af 12 måneder.

 

I årsrapporten notere selskabet sig også, at passagertallet har været støt stigende henover efteråret i takt med en mere stabil drift, hvor der fra august til december var et månedeligt passagertal på omkring 450.000. I 2019 omsatte Aarhus Letbane for 280 millioner kroner.