Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Aarhus Motion: 900 nisser i løbesko spredte julestemning i Aarhus

Af Line Ingwar Karlsen

De mange løbere i nissedragter vækkede opsigt i Aarhus Midtby i går eftermiddags og aftes.

 

“Ej! Der er flere julenisser – hvor er det sjovt”, “Hvad mon de laver?” og “Det er da ikke at håbe, at det er de samme, som vi også så for tre timer siden”. Sådan lød nogle af kommentarerne fra de julehandlende på strøget.

 

Udover de 900 nisser, var der også 5 rensdyr på fri fod i byen. De gemte hver især på et hemmeligt ord, som udløste ekstra point til løberne, hvis de kunne oplyse ordene i mål.

Aarhus Motion: 900 nisser i løbesko spredte julestemning i Aarhus

Start- og målområdet for det nye app-juleløb var ved DGI-huset bag Bruuns Galleri, hvor julestemningen var i top med julemusik, julepynt, julegodter og løbere i nissedragter overalt.

 

Vi fangede Christina og Louise fra Team Turbo-nisserne midt i en selfie efter et veloverstået løb: “Det var virkelig sjovt” lød det i kor fra de to piger. “Man opdager overhovedet ikke, hvor langt man egentligt løber. Vi har løbet 10,5 km, men det føles slet ikke sådan, når man hele tiden stopper op ved forskellige poster”, fortæller Christina. Udover rensdyrjagten syntes de, at de forskellige reaktioner fra de forbipasserende var noget af det, der gjorde løbet ekstra sjovt. “Der var fx en der råbte til os: ‘Hey! Rudolf løb den vej!’, og vi fik også råbte også ‘God jul!’ til mange” fortalte Louisa.

Aarhus Motion: 900 nisser i løbesko spredte julestemning i Aarhus

Juleløbet foregik via en app, som førte løberne rundt til forskellige julespots i byen som fx Jul i Tivoli Friheden, det store juletræ på Rådhuspladsen og julesweaterbutikken på Lille Torv.

 

Løbenisserne blev sendt afsted i tre omgange af morgenholdet på Radio Go!FM, Simone og Andreas, der guidede deltagerne igennem aftenen.

 

Løbet blev afholdt af Aarhus Motion i samarbejde med Radio Go!FM og Aarhus City Forening.

 

Fakta

Event: Christmas City Run

Hvor: Aarhus

Hvornår: 4. december 2018

Antal deltagere: 900

Distance: 4-14 km alt efter tempo

 

 

 

Del artikel

Andre læser også