Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Aarhus Motion: Der var run på atletikbanen, da 1700 vinterløbere indtog Ceres Park 

Af anders@sommersangdigital.dk

Udover de mange løbere gæstede også to hospitalsklovne og en af Danmarks mest anerkendte løbeeksperter årets Vinterløb på Aarhus Stadion. 

 

Det var ellers en lidt grå søndag, men inde på stadion var der både højt musik og masser af farverige og veloplagte løbere. 

 

55.650 kr. til Danske hospitalsklovne

To af de allermest farverige var de to hospitalsklovne Bip og Lakrids, der var mødt op for at få overrakt en check på 55.650 kr. fra løbsarrangøren, Aarhus Motion. Pengene var samlet ind via tilmeldingsgebyret til flaskepant fra DHL Stafetten og Børneløbet, der afholdes i forbindelse med BESTSELLER Aarhus City Halvmarathon. De kunne fortælle at pengene blandt andet skal bruges til at uddanne endnu flere hospitalsklovne. Til spørgsmålet om, hvorvidt de skulle ud at løbe i dag, svarede Lakrids: ”Ja, når vi har fået checken, så skynder vi os at løbe”. Det gjorde de dog ikke helt. Der blev både tid til at hjælpe med opvarmningen og heppe på de mange løbere. 

Aarhus Motion: Der var run på atletikbanen, da 1700 vinterløbere indtog Ceres Park 

 

Løbeekspert Claus Hechmann kom med gode råd

Havde man fået blod på tanden, var der efter løbet mulighed for at deltage i et foredrag om løbetræning ved Claus Hechmann. Han fortalte, at et af nøgleordene, når man løbetræner, er variation. Derudover skal man lade være med at træne for meget og for hårdt. Noget der ifølge Claus Hechmann godt kan være svært for løbere.

 

”Løbere har generelt svært ved at springe over, hvor gæret er lavest. Men mange gange kan en lang gåtur på et timer få en længere med ens løbetræning end hårde intervaller. Derudover bliver risikoen for skader langt mindre.”

Aarhus Motion: Der var run på atletikbanen, da 1700 vinterløbere indtog Ceres Park 

Vil man gerne mærke Claus Hechmanns løbetræning på egen krop, så kan man deltage i en række gratis fortræninger op til BESTSELLER Aarhus City Halvmarathon.

 

Et stort tillykke til de hurtigste:

5 km herre: Max Boderskov, Runivation i tiden 16.02

5 km dame: Mie Gam, Viborg AM i tiden 18.21

10 km herre: Jonas Fusager, RUNAAR / DOXA Run, i tiden 32.19

10 km dame: Karen Ehrenreich, Aarhus 1900 i tiden 35.35

 

Tjek dagens resultater på aarhusmotion.dk

 

 

Del artikel

Andre læser også