Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Aarhus Motion: Første løb i corona-venlige rammer

Af anders@sommersangdigital.dk
Til Full Moon Run løbes der i mørke, og deltagerne har derfor pandelamper eller
Til Full Moon Run løbes der i mørke, og deltagerne har derfor pandelamper eller

For første gang i mange måneder havde den østjyske løbsarrangør, Aarhus Motion, fornøjelsen af at afholde et lille løb.  

 

Stemningen var i top både hos deltagerne og arrangøren, Aarhus Motion, da der onsdag aften blev afholdt Full Moon Run på græsområdet tæt ved Hotel Helnan Marselis med 285 deltagere. Det var det første løb i corona-venlige rammer for løbsarrangøren, der i sidste uge var nødt til at aflyse det store BESTSELLER Aarhus City Halvmarathon, der ellers var blevet udskudt til oktober. Til Full Moon Run var der i forhold til tidligere år skruet ned for deltagerantallet og op for både håndsprit og afstand.

 

Eventchef hos Aarhus Motion, Jeanette Boye Sørensen fortæller:

 

Vi kan næsten ikke få armene ned over, at vi igen kan afvikle noget, der minder om et rigtigt løb. I onsdags fik vi testet en ny måde at afholde løb på og fandt ud af, at det godt kan fungere. Vi havde delt deltagerne op i startgrupper med 95 personer i hver og sørgede for, at startgrupperne ikke kom i kontakt med hinanden i løbet af aftenen. De havde hver deres område med egen startnummerudlevering, garderobe, toiletter og forplejning, som de skulle opholde sig i både inden og efter selve løbet. Derudover havde vi selvfølgelig fokus på afstand og masser af håndsprit til rådighed.

 

Også deltagerne var i højt humør, og mange rakte armene i vejret, da der under opvarmningen blev spurgt, om det var deres første løb i år. Mange havde glædet sig til at være med – også selvom rammerne var anderledes end normalt. 

 

Aarhus Motion: Første løb i corona-venlige rammer
Blå område. Deltagerne var delt op i tre startgrupper med 95 deltagere i hver.

 

En flok glade løbere fra Hornslet konstaterede, at de havde løbet hurtigere end normal, hvilket de mente skyldtes, at der var bedre plads på ruten. Alt i alt syntes de, at arrangementet var godt og fremhævede, at de ikke på noget tidspunkt havde følt sig nervøse i forhold til corona-smitte.

 

Aarhus Motion: Første løb i corona-venlige rammer
Glade løbere, der igen kan deltage i officielle løb

 

Allerede næste weekend skal samme koncept med forskellige startgrupper, der ikke møder hinanden, testes af i et lidt større setup, når Aarhus Motion Cycling afholder Carl Ras Mountainbike Challenge på Tangkrogen. Til dette løb er der i øjeblikket små 600 tilmeldte.

 

Aarhus Motion: Første løb i corona-venlige rammer
Den uendelige bro. Den sidste del af ruten er langs stranden med udsigt til fuldmånen, der lyste udover Aarhus Bugten.

 

”Lige så glade vi er for at være i gang igen, lige så meget krydser vi fingre for, at forsamlingsforbuddet for udendørs arrangementer snart hæves. Det er svært for os at få så små arrangementer til at løbe rundt, og vi ser det ikke som noget problem at overholde afstandskravene på de store områder, vi benytter, når vi afholder vores løb” lyder det fra Jeanette Boye Sørensen.

 

 

 

Del artikel

Andre læser også