Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Torsdagslounge på ‘Trælasten’: Oplev ny bæredygtig bydel i Aarhus

Af Freja Dumont

80 erhvervspartnere deltager, når NorthSide Sustainability Forum afholdes i morgen den 16. september på Trælasten, en helt ny, bæredygtig bydel – kun 1 km fra Aarhus midtby og med Godsbanen, Brabrandstien, Ceres Byen og åen som nærmeste naboer.

NorthSide har, sammen med Aarhus Kommune og PensionDanmark, som er partnere på konferencen, sammensat et program med en række spændende oplægsholdere, der alle arbejder med bæredygtig udvikling.

Eftermiddagen sluttes af med en åben torsdagslounge på Trælasten, hvor alle er velkomne fra kl. 17. Her kan der hænges ud og nydes lækkerier, inden man fx bevæger sig videre til SPOT Festival.

Helt nyt bæredygtigt fællesskab

Trælasten indgik i 2019 et samarbejde med NorthSide for at kombinere festivalens klare grønne profil med udviklingen af Trælasten – det nye byområde på mere end 36.000 kvadratmeter i området ved Dagbjergvej og ned mod åen mellem Ringgaden og Silkeborgvej.

Mikkel Melamies, projektudviklingsdirektør hos PensionDanmark og en af oplægsholderne på konferencen, udtaler:

”Trælasten har to bærende ledetråde som omdrejningspunkt for visionen: Bæredygtighed og fællesskaber. Derfor har vi, i udviklingsfasen, arbejdet med borgerinddragelse bl.a. gennem aktiviteter med NorthSide.

Det giver rigtig god mening, da vi deler de samme værdier omkring bæredygtighed, fællesskab og den lokale forankring i Aarhus.”

På konferencen vil Mikkel Melamies tale om Trælastens nye, grønne byområde med 70.000 kvm boliger og erhvervslejemål, der lever op til den højeste standard for bæredygtighed.

Han vil fortælle og vise, hvordan der bliver arbejdet med genanvendte materialer, og hvordan der bliver tænkt i cirkulær økonomi på Trælasten.

Boligerne på Trælasten er målrettet en bred målgruppe, og vil blive et miks af almene boliger, ejerboliger og lejeboliger, herunder studieboliger, livsstilsbolig 50+ og familieboliger samt fælleshus og grønne områder med caféer, restauranter og butikker.

Trælasten afholder allerede nu åbne aktiviteter for lokale borgere, hvor omdrejningspunktet er bæredygtighed, iværksætteri, natur og meget mere.

First-mover på bæredygtighed

NorthSide er en first-mover på bæredygtighed, og ønsker at bruge festivalen som et kæmpe eksperimentarium og derigennem vise vejen for nye løsninger på en bæredygtig fremtid i tæt samarbejde med organisationer og virksomheder.

”Vi ønsker at være førende på det her område, og har enormt høje ambitioner – og de kan kun lykkes, hvis vi får en række stærke partnere med på rejsen.

Derfor har vi nu taget initiativ til NorthSide Sustainability Forum, så vi sammen kan tage de næste store skridt,” sigerMartin Thim, Sustainability & Partner Manager hos NorthSide.

Del artikel

Andre læser også