Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Stor overraskelse: Aarhus-restaurant får særlig Michelinstjerne

Af Jonathan Sten Drivsholm
Forret hos Novel
Forret hos Novel

At bæredygtighed kan betale sig, er Restaurant Novel fra Aarhus et levende eksempel på.

Restauranten har kun været åben i to måneder og har netop modtaget den grønne Michelinstjerne, som er guidens fornemme hæder til særligt bæredygtige restauranter. 

Det er netop blevet afsløret ved Michelin-uddelingen for nordiske restauranter i den finske by Turku.

Enormt glade og stolte

For folkene bag Novel er det en stor anerkendelse af arbejdet med at drive en restaurant, hvor bæredygtighed er hele omdrejningspunktet.

Det er meldingen i en pressemeddelse fra Restaurant Novel.

”Vi er enormt glade og stolte. Vi har godt vidst at vores køkkenchef Alexander Johnsen havde evnerne til at lave mad på et meget højt niveau, men at vi allerede skulle få en så flot anerkendelse så tidligt, er vildt. Det må vi indrømme.

Vildt, men også enormt dejligt at guiden belønner vores take på mad og bæredygtighed,” lyder det fra ejer af Restaurant Novel, Rikke Storm Overgaard.

Stor overraskelse: Aarhus-restaurant får særlig Michelinstjerne
Foto: Novel

To grønne stjerner fra Michelin

Ægteparret Rikke Storm Overgaard og Morten Storm Overgaard ejer også den vegetariske Restaurant Moment på Djursland, som modtog Michelins Bib Gourmand i 2019, inden den i 2021 blev belønnet med Michelins grønne stjerne.

Konceptet på Novel er dog anderledes. Her er vildt, fisk, skal- og bløddyr nemlig på menuen.

Der er også både glæde og stolthed hos køkkenchef Alexander Johnsen, der med en fortid fra flere toprestauranter aldrig har modtaget en michelinstjerne før.

Alexander Johnsen er til stede ved ceremonien i Turku i Finland med restaurantchef på Novel Mathias Breinholt:

”Jeg er rigtig stolt og meget glad. Vi har haft åben i mindre end to måneder, kører med et anderledes koncept, end hvad folk måske er vant til, og så bliver vi belønnet for det arbejde, som er så central en del af Novel.

Det er vildt, og jeg er ekstremt stolt af hele holdet på restauranten. Alle som en har knoklet med menu, vin, servering og indretning,” lyder det fra køkkenchef Alexander Johnsen direkte fra prisuddelingen.

Kæmpe anerkendelse

29-årige Alexander Johnsen har tidligere arbejdet som souschef på Treetop i Vejle, er uddannet fra Falsled Kro og har en fortid på Domestic og Miró i Aarhus.

Men det er første gang at han er en del af en projekt, der er blevet belønnet af Michelinguiden.

“Det har fra dag et været så spændende og inspirerende, det her projekt med Novel. Mit hold og jeg får lov til at arbejde med fantastiske råvarer, og at vi på samme tid tænker så meget bæredygtighed ind i maden er jo en win-win.

Vi arbejder med råvarer i sæson og stræber efter at finde de mest bæredygtige løsninger for de råvarer, vi gerne vil bruge. Jeg er så stolt af vi får denne her anerkendelse,” siger Alexander Johnsen videre.

Restaurant Novel er i nylige anmeldelser blevet tildelt fem stjerner i Aarhus Stiftstidende og hele seks stjerner i Jyllands-Posten. 

Mandagens Michelin-uddeling bød også på gode nyheder for Frederikshøj, Gastromé, Domestic og Substans, der alle beholdt deres stjerner.

Få overblikket over aarhusianske restauranter i Michelinguiden her

Del artikel


 


 


 


 


Udvalgte artikler

Mest læste historier i dag




 


 


 


 


 


 


Læs i kategorien

 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


Læs i kategorien