Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

3 retter for 250 kr.: Aarhus-restaurant kører med populær takeaway menu igen

Af Line Ingwar Karlsen

Kære læser – Aarhus Update er blevet til MigogAarhus. Læs mere om det her

Savner du også at nyde en lækker middag på en af byens mange, gode restauranter?

Hvis du mangler restaurantoplevelsen, så kan du kompensere lidt ved at tage den hjem til dig selv samtidig med at du støtter Aarhus’ restauranter, som kæmper for at overleve.

På restaurant Hærværk har man endnu engang lanceret det populære takeaway-koncept, som blev skabt under første nedlukning.

Du får 3 retter for 250 kr., og der er garanti for gode råvarer. Der er ny menu hver uge.

Takeaway som nyt men vigtigt koncept

Restaurant Hærværk har normalt ikke takeaway, og deres køkken er egentlig slet ikke gearet til dét koncept.

Men for restaurantejer Rune Sørensen var det aldrig rigtigt et spørgsmål om, hvorvidt han skulle gøre det. Det har handlet om, hvordan han skulle gøre det.

“Jeg kunne ikke bare lukke ned, fordi jeg ikke havde de optimale faciliteter eller ikke gad starte konceptet op. Der er meget mere i det”, fortæller han til MigogAarhus.

Det skyldes et stort ønske om at holde sine medarbejdere i gang og samtidig fortsat handle hos sine lokale leverandører:

“Vi bruger mange små, lokale leverandører. Hvis vi lukkede helt ned, ville det også i høj grad gå ud over dem, så det er en længere fødekæde, vi gerne vil hjælpe med at holde i gang”.

På den måde er der flere lag i opfordringen “støt lokalt”.

Hvad er der på menuen?

Den ugentlige takeaway-menu hos Hærværk sammensættes ud fra, hvad eksempelvis de lokale landmænd og fiskere kan tilbyde.

Rune Sørensen går da også selv på jagt efter vildt, der forhåbentligt kan ramme menukortet.

I denne uge er der følgende på menuen:

Forret:
”Quiche Lorraine” a la Hærværk med karamelliserede løg, hø-ost,
bladkål og vores egen charcuteri på sortbrogede landrace grise fra
Vigge og Astrid.

Hovedret:
Skånsomt fanget fisk leveret af Havnens Fiskehus, rødbeder og peberodsvelouté samt pommes duchesse på kartofler fra Svend Erik.

Dessert:
Bær fra Helges fryser, citrongræs fra Vigge og honningknas.

Du finder Hærværk her:
Frederiks Allé 105,
8000 Aarhus C

restaurant-haerværk.dk