Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Hvad er smukkere end fem gamle træskibe ved den nye havnefront?

Af Line Ingwar Karlsen

To iværksættere fra Aarhus’ sejlermiljø har dannet Aarhus Sail Event. For første gang samler de fem smukke, gamle træskibe til fælles sejladser ud fra Aarhus. Det gør, at både små og store grupper kan få sig en sejltur på bugten, hvis de vil. Om vi vil se skibene ved den nye havnefront vides ikke, men lad os da håbe, de får lov til at lægge til kaj engang imellem.

 

Jomfrusejladsen er sat til 2. september

Her vil de fem skibe for første gang sejle sammen. Først på dagen sejler mennesker og handelsvarer fra Djursland til Food Festival på Tangkrogen. Sidst på dagen sejler skibene aarhusianerne retur til Djursland, hvor der er rock’n´roll på Skødshoved Badehotel. Sejladserne bliver de første af en lang række sejlevents for byens borgere. Formålet er, at give oplevelser på vand, og ikke mindst besøge alle de destinationer, som ligger rundt omkring Aarhusbugten.

Træskibe - Aarhus Sail Event

Op til 100 personer, hvis alle skibe er i brug

De to iværksættere, Niels Ravn og Lars Hede, indså efter dannelsen af sejlskibsforeningen ”Aalekvasen Anna”, for knap tre år siden, at potentialet for sejladser er større, hvis foreninger og privatejede sejlskibe samles i et logistisk samarbejde. Det muliggør i så fald sejladser af næsten enhver tænkelig art. Det er slut med at sige nej tak, fordi et enkelt skib ikke kan medtage passagerer nok. Så må der bare flere træskibe til.

Sejlads med madvarer fra Djursland til Aarhus

På Jomfrusejladsen 2. september sættes alle sejl, og tre skibe fra Aarhus Sail Event transporterer blandt meget andet honning, øl og hamp fra Djursland til Tangkrogen. Her losses varerne over på hestevogne, som kører direkte ind på Food Festivalen.

Træskibe - Aarhus Sail Event

Sejladserne på Aarhusbugten er egentlig ikke noget nyt. Flere af de deltagende skibe har tilbage i tiden fungeret som ruteskibe og sejlet mennesker og varer frem og tilbage, også mellem Aarhus og Djursland, siger Lars Hede.

 

Rock’n Roll på Skødshoved Badehotel

På Jomfruturens 2. del sejler skibene om eftermiddagen de musiklystne aarhusianere til Skødshoved Badehotel. På Skødshoved Badehotel præsenteres svedig rock frem til midnat, hvorefter lokale busser transporterer gæsterne til Aarhus med fast grund under fødderne.

Træskibe - Aarhus Sail Event

Destinationerne varierer fra at være sejladser rundt i Aarhus Havn til ture ud i Aarhus Bugt, op omkring Kalø Vig, og måske et smut til nogle af de smukke havne såsom Nappedam og Knebel Bro. På lidt længere ture kan det være til Tunø og Samsø, hvor man evt. kan tage en overnatning, inden turen går tilbage. Kun fantasien sætter grænser.

Træskibe - Aarhus Sail Event

På første række til VM i Sejlsport 2018

Allerede i 2018 bidrager Aarhus Sail Event, når den største sportsbegivenhed til dato gæster Danmark. Opgaven bliver at skabe flydende tribuner for de gæster, som ønsker at stå helt ude ved målstregen, når løbene afvikles. Her har vi et godt eksempel på, hvordan vi kan bidrage til at give besøgende en uforglemmelig oplevelse af Aarhus og vores kunnen her i byen, når vi samarbejder, fortæller Niels Ravn.

 

Aarhus Sail Event kan følges på her:  og på Facebook under samme navn.