Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Aarhus i gult og blåt: Sender moralsk støtte til Ukraine på årsdag

Af Freja Dumont
Foto: Presse-fotos.dk
Foto: Presse-fotos.dk

I morgen, fredag den 24. februar, er det et år siden, at Rusland invaderede Ukraine. 

For at vise at Aarhus stadig bakker det ukrainske folk op, vil de ukrainske blå og gule farver være synlige flere steder i kommunen. 

Der vil blive flaget ved ni forskellige veje samt ved Aarhus Rådhus, hvor der også er plantet blå og gule blomster i krukker på Rådhuspladsen.

Når mørket falder på, vil der frem til midnat være lys i de ukrainske nationalfarver på Rådhustårnet og Ringgadegadebroen frem til midnat.

Det skriver Teknik og Miljø i Aarhus Kommune i en pressemeddelelse.

”Ukrainerne har kæmpet for deres liv, deres land og deres frihed i et helt år mod et Rusland, som udviser stadig større foragt for menneskeliv og demokrati.

Vi bør yde ukrainerne al den støtte og opbakning vi kan, og netop i dag er det afgørende, at vi sender et klart signal til dem og Rusland om, at vores støtte til Ukraine kun er blevet mere stålsat,” siger Nicolaj Bang, rådmand for Teknik og Miljø i en pressemeddelelsen.

Opbakning markeres med klokkekoncert

Opbakningen til Ukraine er ikke kun i form af de ukrainske farver. Fredag kl. 12 vil der blive holdt en kort klokkekoncert fra Rådhustårnet, når timeslagene har lydt. 

Der vil blandt andet blive spillet den ukrainske nationalmelodi, Der er et yndigt land og den såkaldte Europahymne.  

”Med klokkekoncerten markeres Europas, Danmarks og Aarhus Kommunes opbakning til Ukraine. Jeg vil opfordre til, at man, hvis man er i nærheden af Rådhustårnet, tager sig tid til at stoppe op og sende en tanke til ukrainerne,” siger Nicolaj Bang.

Del artikel

Andre læser også